21.11.2008. / 21:08

Autor: Petra Horvat

Tužba za genocid nad Srbima 1995.

Đelić: 'Srpska tužba protiv Hrvatske logična je odluka kako bi se saznala istina o 1995.'

Rekao je i da Hrvatska diskriminira srpske poduzetnike, a kritizirao je i odnos Hrvatske prema srpskim izbjeglicama

Potpredsjednik vlade Srbije Božidar Đelić iznio je mišljenje kako je srpska tužba protiv Hrvatske zbog genocida počinjenog nad Srbima na području tzv. srpske krajine "jedina moguća i logićna odluka kako bi se saznala istina o događajima iz 1995. godine".

Đelić je rekao i da Hrvatska diskriminira srpske poduzetnike, a kritizirao je i odnos Hrvatske prema srpskim izbjeglicama.
Smatra da bi bilo uputnije da svi gledamo u budućnost no, napomenuo je da Hrvatska taj put sada nije izabrala. "Srbija je stoga bila u stanju na takav hrvatski potez odgovoriti istom mjerom", rekao je.

Po pitanju diskriminacije srpskih poduzetnika, podsjetio je na to da je Europa saveznik Srbije u otvaranju hrvatskog tržišta za srpske proizvođače duhana, i druge srpske proizvođače. "Srpski duhanski proizvođači pitaju Hrvatsku zašto ne usklađuje uvoznu politiku s dogovorom u sklopu CEFT-e", izjavio je.

Upozorio je i da će sve spomenute teme biti važan uvjet Hrvatskoj za zaključivanje pregovora s EU-om, te da su europske integracije najsnažniji način da Srbija ostvari svoja prava u odnosima s Hrvatskom.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika