22.11.2008. / 12:59

Autor: Nacionalova redakcija

Otkriven počinitelj neslane i skupe šale

Centar Zagreba u četvrtak blokiran zbog božićnog poklona novinaru Globusa

Prema procjenama dobro upućenih izvora, troškovi mobilizacije i cjelokupne akcije koja je pokrenuta zbog ovog slučaja, nadilaze cifru od oko stotinjak tisuća eura

Naprava koja je prije dva dana pronađena ispod automobila novinara Globusa Hrvoja Appelta, izazvavši pritom blokatu užeg centra Zagreba, zapravo je ništa drugo nego igračka koju mu je u obližnjem 'Turbo limaču' kao božićni poklon kupila kolegica lektorica iz Europapress Holdinga (EPH), gdje je i spomenuti novinar zaposlen, doznaje Nacional od izvora iz EPH.

Međutim,  ono što je trebala biti šala, nakon obznanjenja informacije o nepoznatoj 'napravi', promaknulo se ubrzo u prvoklasno sigurnosno pitanje, koje je policiju prema procjenama upućenih koštalo oko stotinjak tisuća eura.

Naime, policija je u četvrtak predvečer blokirala Gajevu ulicu zbog dojave o eksplozivnoj napravi ispred zgrade USKOK-a, a Hrvoje Appelt dobio je istog dana policijsku zaštitu.

Naoružane policijske snage ubrzo su izašle na cestu, a potraga, koja je uključivala i nadzor iz zraka s pomoću helikoptera uz krim istražitelje, proširila se u četvrtak navečer na šire zagrebačko područje. Na kraju je utvrđeno da je riječ o bezopasnoj igrački. Ubrzo je stigla oštra osuda HND-a, da bi pojedini mediji krenuli s pretpostavkama kako bi se moglo raditi o simboličnom upozorenju iz kriminalnog miljea, o kojemu se Appelt nerijetko osvrtao u svojim tekstovima.

Vezane vijesti

Pavić za kredit HBOR-a založio Globus

Pavić za kredit HBOR-a založio Globus

Europapress Holding, tvrtka Ninoslava Pavića, potpisala je sredinom prosinca ugovor modela A+ s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak s kamatom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika