23.11.2008. / 14:22

 

Obljetnica 'Revolucija ruža'

Gruzijski oporbenjaci tražili ostavku Saakašvilija

Koalicija Ujedinjena oporba optužuje vladu zbog gušenja slobode govora te za izdaju vrijednosti revolucije, a tim povodom pred sjedištem neovisne tv-Imedi okupilo se oko 350 prosvjednika, koji su još jednom ukazali na represivne mjere zbog kojih je upravo ta televizijska kuća prošle godine spriječena u daljnjem radu

Iako je prije pet godina kao glavnog političkog protagonista Revolucije ruža u Gruziji iznjedrila aktualnog predsjednika Mihaila Saakašvilija, danas, na obljetnici ovog događaja, oporbenjaci su u Tbilisiju zatražili njegovu ostavku.

Naime, koalicija Ujedinjena oporba optužuje vladu zbog gušenja slobode govora te za izdaju vrijednosti revolucije, a tim povodom pred sjedištem neovisne tv-Imedi okupilo se oko 350 prosvjednika, koji su još jednom ukazali na represivne mjere zbog kojih je upravo ta televizijska kuća prošle godine spriječena u daljnjem radu.

Kako prenose agencije, ovogodišnje obilježavanje obljetnice okupilo je manje prosvjednika nego je to bio običaj proteklih godina. Kao jedan od glavnih organizatora, ističe se Bivši predsjednik parlamenta Nino Burdzhanadze, koji se isticao i u 'Revoluciji ruža', a tamošnji mediji ističu kako tradicionalno koristi ovu obljetnicu za promoviranje svoje stranke.

Vezane vijesti

Clinton poziva Rusiju i Kinu da pridonesu rješenju u Siriji

Clinton poziva Rusiju i Kinu da pridonesu rješenju u Siriji

Američka državna tajnica Hillary Clinton pozvala je u utorak Rusiju i Kinu, saveznike Damaska, da "pridonesu rješavanju sukoba u Siriji. "Mislimo da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika