23.11.2008. / 19:38

 

Rusija-SAD

Lavrov: Razgovor s Condoleezzom Rice bio je konstruktivan

"Razgovarali smo o konzultacijama o kontroli naoružanja i proturaketnoj obrani koje bi se trebale održati u prosincu. Američka državna tajnica je potvrdila da će pokušati uzeti u obzir zabrinutosti Rusije", kazao je Lavrov

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov kazao je kako je sastanak vođen u subotu s američkom državnom tajnicom Condoleezzom Rice bio prilično konstruktivan i koristan.

Lavrov i Rice sastali su se tijekom summita Foruma gospodarske suradnje Azije i Pacifika (APEC), a razgovarali su o o proturaketnoj obrani, kontroli naoružanja i pomorskom piratstvu. Prema priopćenju objavljenom na službenim stranicama ruskog Ministarstva, Condoleezza Rice je obećala da će "pokušati shvatiti zabrinutost Rusije" vezano uz američki proturaketni štit.

"Razgovarali smo o konzultacijama o kontroli naoružanja i proturaketnoj obrani koje bi se trebale održati u prosincu. Američka državna tajnica je potvrdila da će pokušati uzeti u obzir zabrinutosti Rusije", kazao je Lavrov.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika