24.11.2008. / 10:59

Autor: Katarina Zorić

Garaža i Selotejp

Suđenje Glavašu opet prekinuto zbog Krnjaka

Krnjak je tražio novo liječničko vještanje jer se nije slagao s nalazom po kojem je vještak utvrdio da je sposoban pratiti suđenje, ali sudsko vijeće to mu nije odobrilo pa je nezadovoljan napustio sudnicu

Danas je ponovno prekinuto suđenje Glavašu i ostalim optuženima za ratni zločin nad osječkim Srbima ponovno jer je drugooptuženi Ivica Krnjak  bez dopuštenja napustio sudnicu, a sudac je najavio da će zatražiti njegovo pritvaranje.

Krnjak je tražio novo liječničko vještanje jer se nije slagao s nalazom po kojem je vještak utvrdio da je sposoban pratiti suđenje, ali sudsko vijeće to mu nije odobrilo pa je nezadovoljan napustio sudnicu.

Prije izlaska iz sudnice Krnjak je zatražio i izuzeće cijelog sudskog vijeća, a sudac Željko Horvatović u zapisnik je ustvrdio da Krnjak "upada u riječ predsjedniku vijeća i time onemogućava nastavak glavne rasprave".

Nakon što ga je sudac tijekom prepirke više puta upitao hoće li sjesti i smiriti se ili izići van, Krnjak je napustio sudnicu. Rasprava je stoga prekinuta, a odvjetnici optuženih nisu se složili da se dvojica pozvanih svjedoka Mladen Pavlovsky i Krešimir Dolić ispitaju izvanraspravno.

Krnjakovo ponašanje razmatrat će izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda od kojega će Horvatović zatražiti pritvaranje optuženog zbog kojega je po treći put za redom prekinuta rasprava. Na posljednjoj se nije pojavio jer mu je Hitna pomoć dan ranije odredila mirovanje, dok je na raspravi prije toga izbačen jer je vikao na suca.

Suđenje bi se trebalo nastaviti sutra saslušanjem novih svjedoka.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika