24.11.2008. / 12:20

Autor: Petra Horvat

Tužba za genocid

Sindikat policije osudio izjavu Ante Nobila

Sindikalci su reagirali na izjavu Ante Nobila koji je u interjuu za beogradski Blic kazao kako je akcija Oluja imala više elemenata genocida od Vukovara

"Nećemo ulaziti u razloge zbog kojih je odvjetnik Nobilo dao takvu izjavu, ali smatramo da takve ili slične izjave definitivno vode k izjednačavanju krivnje svih za ratove koji sus e vodili na području bivše Jugoslavije, a što je, jedna od glavnih premisa velikosrpske politike zadnjih godina", stoji u priopćenju Sindikata policije Hrvatske, koji je u ime velikog broja policajaca, svojih članova,  koji su od 1990 do 1995. stupili u obranu Hrvatske osudio Nobilovu izjavu.

Poručuju i da Noblo ne bi trebao komentirati sudski postupak koji je u tijeku, te time prejudicirati odluku Suda.

Sindikalci smatraju da, uz nekoliko osoba koje su sada u Haagu, za stravičnu opsadu i granatiranje Vukovara, progone, ubojstva i pokolje koji su se dogodili nakon njegovog pada, moraju odgovarati i politika i država.

"Politika i država svoje je građane godinama pripremala agresivnom medijskom kampanjom o tzv. ugroženosti Srba, a u ratu su angažirani svi  resursi i ljudstvo kako bi od teritorija RH bio uzet što veći dio, na njemu pobijeno što više ljudi, a ostatak protjeran", poručuju sindikalci.

HNS: Nobilo je o Oluji govorio kao odvjetnikNakon što je prije dva dana zagrebački odvjetnik Anto Nobilo u interjuu za beogradski Blic kazao kako je akcija Oluja imala više elemenata genocida od Vukovara, iz HNS-a su poručili kako se radi o njegovim osobnim stavovima, a ne istupu uime stranke.

Kako piše Večernji list, iz HNS-a su poručili da Nobilo, iako stranački član, u ovom slučaju nije iznosio njihove stavove, već se na ovu tematiku osvrnuo iz stručnog, odvjetničkog rakursa.

"Naša je stranka podržala upućivanje žalbe kada je bila član Vlade koja je tu žalbu sastavila i uputila na međunarodni sud", kazao je potpredsjednik te stranke Jozo Radoš, dodavši da je HNS bio dio Vlade koja je u Haag uputila tužbu za genocid.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika