24.11.2008. / 19:25

Autor: Petra Horvat

Poruka predsjednika

Stjepan Mesić: 'Porast proizvodnje i izvoza smanjiti će utjecaj svjetske krize'

Predsjednik je, između ostalog, predložio da se štedi na pokopima branitelja

Stjepan Mesić, predsjednik Republike Hrvatske, danas je izjavio da Hrvatska mora inzistirati na mjerama koje će umanjiti utjecaj financijske svjetske krizena stanje u Hrvatskoj, a među tim mjerama izdvojio je rast proizvodnje i izvoza. Predsjednik je upozorio i da se ne smije zaustaviti potrošnja, jer će to dovesti do smanjenja proizvodnje.

Vladin plan mjera ocijenio je dobrom palijativnom mjerom, te istaknuo kako sada treba ići dalje. "Hrvatskom su gospodarstvu potrebna ulaganja koja će već sutra otvoriti radna mjesta. Samo nas proizvodnja i izvoz mogu spasiti", rekao je. Prema predsjednikovom mišljenju, Hrvatska nije na vrijeme reagirala na znakove krize. "Nisu me ozbiljno shvaćali kada sam na Zagrebačkom velesajmu najavljivao moguću krizu", podsjetio je Mesić.

Kao moguće mjere štednje, Mesić je izdvojio nekoliko infrastrukturnih projekata. Rekao je da se projekt zagrebačke zračne luke, primjerice, može dati u koncesiju, a za projekt Pelješkog mosta je rekao da bi trebalo utvrditi je li prioritetan te koliko je do sada u njega uloženo. "Potrebno je povezati Hrvatsku, no nije dobro da zajmovima za taj most dodatno opteretimo Hrvatsku", rekao je Mesić.

Kao jednu od mjera izdvojio je i pogrebe branitelja. "Dnevno se održi pet pogreba. Vojska na svaki pogreb šalje vod vojnika sa svim počastima, pucanjima dnevnicama. Do sada je tako angažirano 13 tisuća vojnika. Tu se može naći ušteda", smatra predsjednik. Njegov je prijedlog da se branitelj otprati s vijencem na kojem će pisati tko ga ispraća.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika