Objavljeno u Nacionalu br. 680, 2008-11-24

Autor: Nacionalova redakcija

Osnivačka Skupština

Na Gripama izabran Nadzorni odbor Hajduka

Mate Peroš i Jako AndabakMate Peroš i Jako AndabakNa Gripama u Splitu održana je osnivačka Skupština športskog dioničarskog društva Hajduk. Od ukupno 6280 dioničara, Skupštini se odazvalo njih 440, koji su izabrali članove Nadzornog odbora, među kojima su gradonačelnik Splita Ivan Kuret, župan Ante Sanader, dosadašnji predsjednik uprave Mate Peroš, te poduzetnici dioničari Jako Andabak, Ivan Rimac i Tomislav Mamić. Za dva tjedna Nadzorni odbor izabrat će tročlanu profesionalnu upravu Hajduka, kojoj će, očekuje se, na čelu biti Mate Peroš.

Hajduk će sada biti upisan u registar Trgovačkog suda kao š.d.d., u njegovu upravljačku strukturu potom će, kao većinski dioničar, ući Grad Split, sa svojih 140 milijuna kuna udjela, jer je Republika Hrvatska na Grad prijenijela svoja potraživanja. To će omogućiti deblokadu Hajdukova računa i slobodno raspolaganje s 81 milijun kuna nedavno upisanog temeljnog kapitala. Na osnivačkoj Skupštini nije se pojavio najpoznatiji Hajdukov dioničar - Ivo Sanader. Od poznatijih ljudi Hajdukove dionice posjeduju i Luka Bebić, Dragan Primorac, Mario Ančić, Branimir Glavaš, Dino Rađa i drugi.

Vezane vijesti

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

Saborska oporba usprotivila se danas izmjenama Zakona o upravljanju državnom imovinom koje predlaže Vlada, ističući kako se sustav radničkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika