25.11.2008. / 08:54

Autor: Nacionalova redakcija

Počela kampanja

Podmetanja u političkoj borbi za Istru

Iako u ostatku Hrvatske još nije otpočela javna politička borba uoči lokalnih izbora, u Istri se ona već zahuktala. U njoj, kako ističu Nacionalovi izvori, ima već i podmetanja. Tako je u subotnjem Glasu Istre objavljen članak kojim se Plinija Cuccurina, mogućeg kandidata za istarskoga župana, pokušava politički diskreditirati tvrdnjom da on surađuje s HDZ-om. U članku s naslovom "Igra li Cuccurin za HDZ-ov tim" tako se navodi da je Cuccurin nedavno viđen u zgradi Hrvatskoga sabora, gdje je navodno trebao imati sastanak s Vladimirom Šeksom.

Ta tvrdnja, uz opis navodne Cuccurinove bahatosti, jer se u Saboru nije htio rukovati sa zastupnicima iz Istre, trebala ga je prikazati kao HDZ-ova igrača na predstojećim izborima. Ipak, navodi iz Glasa Istre, kako kaže Plinio Cuccurin, nisu točni. U telefonskom razgovoru Cuccurin je za Nacional potvrdio da je prije nekoliko dana bio u Saboru, ali da se uopće nije našao sa Šeksom, nego sa skupinom saborskih zastupnika iz Virovitičko-podravske županije.

Oni su, naime, s Cuccurinom, koji predstavlja rovinjski TDR, htjeli razgovarati o položaju malih poljoprivrednika iz svoje regije koji sade duhan, jer će se novim antipušačkim zakonom vjerojatno smanjiti potreba za duhanskim kooperantima rovinjske tvornice. "Autori članka mogli su pogledati službenu saborsku upisnu knjigu, gdje sam morao upisati komu dolazim na sastanak", kazao je Cuccurin.

Vezane vijesti

'I Vlada bi imovinom trebala garantirati'

'I Vlada bi imovinom trebala garantirati'

IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Pazinu govoreći o izmjenama Općega poreznog zakona, koji se nalazi u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika