25.11.2008. / 15:55

 

Poruke iz Haaga

'Mladić, Hadžić i Karadžić neće izbjeći suđenje na Tribunalu'

Pocar je posljednje tri godine predsjedatelj Suda u Haagu, a u svom govoru kazao je kako je u Vijeću sigurnosti UN-a donesen konsenzus da se neće ukidati dosadašnji sud, te će nastaviti s radom sve dok se svi optuženici za najteže ratne zločine ne procesuiraju na njemu

Sudac Haaškog tribunala Fausto Pocar kazao je danas na okruglome stolu “Ostavština ICTY-ja”, kako ratni zločinci koji su još na slobodi; Ratko Mladić i Goran Hadžić, odnosno nedavno privedeni Radovan Karadžić-neće izbjeći suđenje Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju.

Pocar je posljednje tri godine predsjedatelj Suda u Haagu, a u svom govoru kazao je kako je u Vijeću sigurnosti UN-a donesen konsenzus da se neće ukidati dosadašnji 'jezgreni sud' za spomenute bjegunce, te će nastaviti s radom sve dok se oni ne procesuiraju.

"Rok za zatvaranje ICTY-ja ionako nije bio nikakav čvrsti mandat, nego procjena koju smo na Sudu sami donijeli još 2000. godine", kazao je Pocar, piše Večenji list. "Na sudu je da provodi pravdu. Pomirenje može doći tek kao posljedica takva djelovanja", istaknuo je Pocar.

Vezane vijesti

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

Obrana Radovana Karadžića zatražila je u ponedjeljak pred Međunarodnim sudom za zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) oslobađanje bivšeg… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika