25.11.2008. / 18:48

 

Sastanak s švedskim kolegom

Sanader: Spremni smo dovršiti pregovore do kraja 2009. godine

Sanaderov švedski kolega, Fredrik Reinfeldt, kazao je kako su promjene u Hrvatskoj upečatljive, te da Hrvatska može poslužiti kao model za jugoistok Europe. "Proširenje se pokazalo kao najveća pokretačka snaga za reforme, a Hrvatska je u tome najbolji primjer", istaknuo je

Premijer Ivo Sanader kazao je danas nakon razgovora sa švedskim premijerom Fredrikom Reinfeldtom kako je Hrvatska spremna učiniti sve kako bi se pristupni pregovori s EU završili za vrijeme švedskog predsjedanja u drugoj polovini sljedeće godine. Bit će teško, kazao je Sanader, istaknuvši još kao jedan od razloga tomu i globalnu financijsku krizu, koja 'otežava cjelokupnu situaciju i unutar Europske unije'.

"Prije svega se to odnosi na atmosferu oko proširenja, ali me premijer Reinfeldt uvjerio da je Švedska prijatelj proširenja", kazao je Sanader. Njegov švedski kolega, Fredrik Reinfeldt, kazao je kako su promjene u Hrvatskoj upečatljive, te da Hrvatska može poslužiti kao model za jugoistok Europe.

"Proširenje se pokazalo kao najveća pokretačka snaga za reforme, a Hrvatska je u tome najbolji primjer", istaknuo je Reinfeldt. "U svakom slučaju slijedi nam vrlo zanimljivih dvanaest mjeseci u kojima ćemo vidjeti možemo li završiti pregovore tijekom švedskog predsjedanja, kao što bismo voljeli", dodao je švedski premijer.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika