26.11.2008. / 09:31

 

Korupcija u Zagrebu

Uhićeno dvoje djelatnika Gradskog ureda za gospodarstvo

Tajnik Gradskog poglavarstva Vidoje Bulum najavio je suspenziju dvoje podmitljivih inspektora s dugogodišnjim stažem, a rekao je i kako bi dvojcu mogao biti uručen i otkaz

Zagrebačka policija uhitila je u ponedjeljak dvoje djelatnika Gradskog ureda za gospodarstvo zbog sumnje da su primili mito. 58-godišnji Darko Manojlović, inspektor iz gradskog Ureda za gospodarstvo, uhićen je u trenutku kad je primao mito od vlasnika jedne trgovine u Zagrebu.

Osim njega, uhićena je i sanitarna inspektorica Stojka Nišević jer se sumnja da je tražila mito za izdavanje dozvola potrebnih za otvaranje te iste trgovine. Njih su dvoje nakon nadzornog pregleda, potrebnog za izdavanje dozvole, rekli vlasniku 'kako nikada neće dobiti potrebnu dozvolu' s obzirom na zatečeno stanje, ukoliko im ne plati određenu novčanu svotu.

Na početku, zatražili su 2 tisuće eura, nakon čega je taj iznos smanjen na 1.500 jer se šokirani vlasnik požalio kako nema toliko novaca. Uz dogovoreni iznos, čija je primopredaja dogovorena u jednom zagrebačkom kafiću, ovaj je par, udružen u kriminalu, uzeo i neke stvari iz dućana. Ucjenjeni trgovac sve je ispričao policiji, te je nakon toga s označenim novčanicama i policijskom zasjedom došao na mjesto dogovora. Tada je Manojlović i uhićen. Tajnik Gradskog poglavarstva Vidoje Bulum najavio je suspenziju dvoje podmitljivih inspektora s dugogodišnjim stažem, a rekao je i kako bi dvojcu mogao biti uručen i otkaz.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika