26.11.2008. / 09:46

Autor: Nacionalova redakcija

Ubojstvo Ive Pukanića

Borovec smatra da je vjerodostojnost Milovanovićevog pisma upitna

Milovanović je poručio kako je dosadašnje svjedočenje Roberta Matanića prepuna \'nebuloza.\' \"Kako je krenulo, jedino me još nije optužio da sam ubio Kennedyja

Načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec danas je rekao da je hrvatska policija imala dovoljno vremena za podnošenje kaznene prijave protiv Željka Milovanovića osumnjičenog za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića.

Borovec je rekao i da MUP odlučćno odbacuje optužbe iz navodnog Milovanovićevog pisma kako ga hrvatska policija planira likvidirati. "To je notarna glupost", rekao je.

Istaknuo je i da je upitna vjerodostojnost Milovanovićeva pisma u kojem on tvrdi da u vrijeme ubojstva nije bio u Zagrebu, te da ne postoje dokazi protiv njega. "Hrvatska policija je imala dovoljno elemenata za osnovanu sumnju te je na temelju informacija i dokaza podnijela prijavu protiv Milovanovića", rekao je Borovec.

Milovanović: Hrvatska policija me želi ubiti kako bi prikrila prave atentatore

Željko Milovanović, kojeg policija i dalje traži zbog ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića, poslao je pismo srpskom Pressu, u kojem navode o sudjelovanju u atentatu demantira, ističući da 'ga hrvatska policija nema namjeru uhititi, već likvidirati, kako bi prikrila prave ubojice'.

"Ja, Željko Milovanović, kojeg proteklih tjedana jure sve policije u regiji, okrivljen sam, a izgleda već i osuđen, po svemu sudeći, na smrtnu kaznu, a sve zbog sumnje za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića. Meni se stavlja na teret da sam naručen kao plaćeni ubojica da izvršim navedeno djelo, a sve to samo na osnovu izjave Roberta Matanića", ističe u poslanom 'priopćenju' Milovanović.

"Istina je da s tim djelom, bolje rečeno nedjelom, nemam nikakve veze i da ne postoji ni jedan jedini materijalni dokaz koji može me može dovesti u vezu sa ubojstvom Pukanića, jer ga nisam počinio. Možda je dovoljno biti Srbin koji je bio u ratu u Hrvatskoj, koji je počinio nekoliko manjih krivičnih djela, pa da ga se optuži i da je ubojica?". kazao je Milovanović, zapitavši se također po čemu se to vidi da se iza gacige atentatora na snimci krije njegovo lice.

"Da postoji bilo kakav dokaz već bi bio objavljen u novinama i na televiziji, a s obzirom da ga ne pokazuju, jer ne postoji, vjerojatno ga se trude što bolje napraviti i smjestiti gdje to njima bude najviše odgovaralo. Spominjao sam smrtnu kaznu. Nisam pri tome mislio na sudsku presudu, jer mi je Hrvatska unaprijed presudila, nego na informacije koje sam dobio. Nekoliko policajaca uključenih u potragu za mnom javno je reklo da su dobili naređenje da me ne pokušavaju uhititi, već da me odmah ubiju tamo gdje me zateknu", kazao je Milovanović.

"Sasvim je očigledno da je nekome u interesu da me se riješi na najlakši način te da ujedno sva priča o Pukanićevom ubojstvu bude privedena kraju i da tvrdnje zagrebačke policije budu potvrđene. Vuk sit, ovce na broju. Bezbolno i politički idealno rješenje. Ionako su svi Krajišnici lopovi i ubojice pa im treba zabraniti da se vrate u Hrvatsku, tako što će im se dati primjer onoga što ih tamo čeka. Znači li to da Zagreb nema svoju mafiju pa su Srbi ti koji po Hrvatskoj ubijaju?", dodao je.

Milovanović je poručio kako je dosadašnje svjedočenje Roberta Matanića prepuna 'nebuloza.' "Kako je krenulo, jedino me još nije optužio da sam ubio Kennedyja. Ili hrvatska policija namjerno šalje dezinformacije i vrši tako pritisak na policiju Republike Srpske? Ne rješavaju li tako svoje međusobne razmirice i podvlače crtu? Zagrebačka mafija postaje čista, a njihova policija efikasna! Lažne informacije kojima zagrebačka policija bombardira sve policije regije, a tako i ljude iz krim miljea, kako oni od milja nazivaju svoje kriminalce, trebale bi rezultirati povećanjem pritiska na mene, jer pokušavaju okrenuti protiv mene i moje obitelji i kriminalce", napisao je Milovanović.

Milovanović-jedan od najopasnijih kriminalaca u regiji

Policijske snage i dalje intenzivno tragaju za Milovanovićem, i to od 31. listopada, kada je posljednji put izbjegao uhićenje na području Republike Srpske. On je uspio pobjeći samo nekoliko minuta prije nego što su ga policajci pronašli, vjerojatno zato što mu je to netko dojavio. Milovanović je jedan od najopasnijih kriminalaca u regiji, koji iza sebe ima veliki broj teških kaznenih djela. Za njim je raspisana i Interpolova tjeralica, a prije nekoliko godina dva puta je pobjegao policajcima nakon što je priveden zbog višemilijunskih pljački. Rođen je u Hrvatskoj i ima državljanstvo Hrvatske i BiH, bivši je pripadnik Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka Legije, a povezuju ga i sa kriminalnom organizacijom "zemunski klan".

Vezane vijesti

Za ubojstvo Pukanića grupi ukupno 148 godina zatvora

Za ubojstvo Pukanića grupi ukupno 148 godina zatvora

Vrhovni sud potvrdio je najveća kaznu za organizirano ubojstvo u Hrvatskoj; za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića odredio je šesteročlanoj skupini… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika