26.11.2008. / 10:55

Autor: Katarina Zorić

Novi sastanak u Banskim dvorima

Pregovori o plaćama

Vlada je predložila zamrzavanje plaća u javnim i državnim službama na šest mjeseci, uz rast od tri posto u drugoj polovici 2009. Predstavnici 15 sindikata javnih i državnih službi odbacili su jučer taj prijedlog. Ocijenili su da Vlada nastoji teret krize prebaciti na leđa njihova članstva

Danas će se ponovno sastati predstavnici Vlade s predstavnicima sindikata javnih i državnih službi. Na sastanku u Banskim dvorima razmatrat će se prijedlog izmjena i dopuna Sporazuma o plaćama.

Vlada je predložila zamrzavanje plaća u javnim i državnim službama na šest mjeseci, uz rast od tri posto u drugoj polovici 2009. Predstavnici 15 sindikata javnih i državnih službi odbacili su jučer taj prijedlog. Ocijenili su da Vlada nastoji teret krize prebaciti na leđa njihova članstva.

 Dio sindikata ne odustaje od porasta plaća za šest posto od 1. siječnja, pri čemu su spremni nakon šest mjeseci pregovarati s Vladom o utvrđivanju cijene rada u javnim i državnim službama, koja bi se vezala uz rast plaća u privredi.

 Drugi dio pristao bi na zamrzavanje plaća za prvih šest mjeseci, ako bi plaće od 1. srpnja porasle za šest posto, a Vlada pristala pregovarati o utvrđivanju cijene rada u odnosu na rast plaća u privredi.


 

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika