26.11.2008. / 18:28

Autor: Petra Horvat

Reakcija

Branitelji traže Mesićevu ispriku

'Ukoliko se predsjednik ne ispriča, protiv njega ćemo pokrenuti aktivnosti putem Sabora i Ustavnog suda', poručio je predsjednik Udruge zagrebačkih branitelja

Izjava predsjednika Stjepana Mesića, koji je predložio štednju na pogrebima branitelja, naišla je na oštru osudu zagrebačkih braniteljskih udruga, koje traže predsjednikovu ispriku. "Užasava nas tako neprimjerena misao i morbidna ideja", poručuju zagrebačke udruge branitelja.

"Ovo nije slučajnost već je na djelu tihi državni udar protiv Domovinskog rata i branitelja", smatra predsjednik Udruge zagrebačkih branitelja Damir Jarašević.

Također, pozvali su i Jadranku Kosor da svojom funkcijom zaštiti branitelje. Jadranka Kosor ranije je rekla da je iskazivanje počasti braniteljima zakonska odredba, te da je dio proračunskog novca za iduću godinu namijenjen i u tu svrhu.

"Predsjednik bi svoje ishitrene izjave trebao ispraviti javnom isprikom zbog svih koje je povrijedio i razočarao", smatraju branitelji koji su Mesića pozvali da se u petak u 11 sati pojavi pred Zidom boli na Mirogoju. Udruge će tada pred zidom boli paljenjem svijeća odati počast palim braniteljima, pa smatraju da bi bilo primjereno da se predsjednik tada ispriča.

"Ukoliko se predsjednik ne ispriča, protiv njega ćemo pokrenuti aktivnosti putem Sabora i Ustavnog suda", poručio je Jašarević.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika