27.11.2008. / 15:50

Autor: Hrvoje Šimičević

Gospodarska kriza

Sanader: Bitka će se voditi za radna mjesta, a ne za plaće

Članovi vijeća usuglašeni su kako je zamrzavanje plaća jedini logični korak u ovom trenutku, a ekonomski stručnjaci se slažu kako država ne smije imati deficit u proračunu u idućoj godini, već da Hrvatskoj treba nula ili suficit

"Bitka neće biti oko plaća, nego za radna mjesta", poručio je premijer Ivo Sanader sa prvog sastanka Ekonomskog vijeća predsjednika Vlade i gospodarsko–socijalnog vijeća, okupljenog u funkciji savjetodavnog tijela zbog gospodarske krize.

Članovi vijeća usuglašeni su kako je zamrzavanje plaća jedini logični korak u ovom trenutku, a ekonomski stručnjaci se slažu kako država ne smije imati deficit u proračunu u idućoj godini, već da Hrvatska treba biti u nuli ili u suficitu. Ekonomsko vijeće se sastoji od 15 stručnjaka iz područja ekonomije, članova vlade i sindikata, od kojih su dvojica iz SDP-a.

Na prvom sastanku otvoreno je nekoliko tema koje su trenutačno po pitanju gospodarstva aktualne u Hrvatskoj, kao što je pitanje brodogradilišta, ali i proračuna. Članovi vijeća savjetovali su sindikatima da bi pred Vladu trebali izaći s jedinstvenim stajalištima, odnosno da uspostave konsenzus oko najvažnijih pitanja. Potpredsjednik Vijeća Ivica Mudrinić kazao je kako bi se potrebne mjere trebale uvesti u sektor izvoza, 'jer će izvoznici biti prvi na udaru'.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika