27.11.2008. / 17:07

 

Tužitelj predložio oslobađanje

Oslobođen Kristo Laptalo

Danas su svi svjedoci u slučaju Laptalo potvrdili da je on nevin, te da nije mogao znati za sporni teret na brodu gdje je bio kapetan, odnosno da nije mogao imati nikakav utjecaj na odluku koji će teret biti iskrcan

Kapetan Kristo Laptalo oslobođen je danas na drugostupanjskom prizivnom sudu u Patrasu, nakon što je tužitelj na žalbenom ročištu predložio njegovo oslobađanje.

Ovime je poništena prvotna presuda prema kojoj je Laptalo osuđen na 14 godina zatvora, jer ga se teretilo da je krijumčario kokain na brodu Coral Sea. Danas su svi svjedoci u slučaju Laptalo potvrdili da je on nevin, te da nije mogao znati za sporni teret na brodu gdje je bio kapetan, odnosno da nije mogao imati nikakav utjecaj na odluku koji će teret biti iskrcan.

Na današnjem ročištu, Laptalova obrana pripremila je maketu broda Coral Sea. U svojoj prezentaciji, koja je uključivala točan raspored tereta u trenutku uplovljavanja u grčku luku, odvjetnici obrane dokazali su kako je za bilo koga, pa i kapetana Laptala, bio teško dostupan prostor s spornim teretom, koji nije bio nimalo različit od ostatka paleta.

"Konačno se našao netko tko je imao hrabrosti priznati da su bili u krivu", komentirao je odluku prizivnog suda tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Predrag Brazzoduro. Laptalov povratak očekuje se nakon što se sredi sva potrebna dokumentacija za izlazak iz pritvora, u kojem će biti smješten do deportacije. Pretpostavlja se da je riječ o pet do deset dana. Uz obitelj kapetana Laptala, u Patras su doputovali i svi svjedoci obrane u postupku, predstavnici Sindikat pomoraca Hrvatske te dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica.

Ona je pak istaknula da je Laptalova obrana bila izvrsna, 'tako da je i državni odvjetnik shvatio da ne postoji krivnja.' Kapetanova kći Kristina Laptalo kazala je kako je bilo jako naporno, ali da su svi skupa htjeli dokazati da kapetan nije kriv, što se na kraju i isplatilo.

Vezane vijesti

Kazna od 17 tisuća kuna: Čičak osuđen zbog klevetanja kapetana Laptala

Kazna od 17 tisuća kuna: Čičak osuđen zbog klevetanja kapetana Laptala

Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak nepravomoćno je osuđen za klevetu zbog članka napisanog o kapetanu Kristi Laptalu, koji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika