28.11.2008. / 13:49

Autor: Petra Horvat

Zdravstvena reforma

HSU zahtjeva Milinovićevo očitovanje

Ministar je obećao nastavak pregovora o reformi, no HSU do danas nije dobio pisani tekst iz kojeg su vidljivi ministrovi korigirani stavovi

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) danas je pozvala ministra zdravstva Darka Milinovića da se očituje o novim zakonskim prijedlozima vezanim uz zdravstvenu reformu.

"Pošto je ministar obećao nastavak pregovora o budućoj reformi, očekivali smo da ćemo dobiti pisani tekst iz kojega bi bilo vidljivi ministrovi korigirani stavovi", priopćio je HSU uz napomenu da se Milinović do danas nije očitovao. HSU ministra poziva da se što prije očituje, kako bi se mogli nastaviti pregovori i javna rasprava.

"U sljedećoj fazi razgovora očekujemo i prijedloge zakona koji će objasniti kako će se, u financijskom smislu, provesti reforma, odnosno tko će ponijeti najveći teret promjena", istaknuto je u priopćenju.

Stav je HSU-a da bi bilo najpravednije da se teret reforme ravnomjerno raspodijeli na sve u društvu, te da se odredi standardna košarica usluga iz obveznog osiguranja koja bi pokrila primarnu zdravstvenu zaštitu.

Također, smatraju kako HZZO treba izdvojiti iz Državne riznice, kao uvijet bez kojeg se zdravstvena reforma ne može provesti. "Tek će u tom slučaju znati tko bi što i za koga plaćao", stav je HSU-a.

Vezane vijesti

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

Borislav Perica, bivši ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera, ispitan je u riječkom USKOK-u, piše Večernji list. Kaže da su ga pozvali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika