30.11.2008. / 15:25

Autor: Petra Horvat

Reakcija

Vesna Škare Ožbolt: 'Uhićenja zbog Facebooka znak su sumraka hrvatske demokracije'

'MOJA zaista dobronamjerna poruka onima koje hvata panika od gubitka vlasti je: Ne osvrći se na Facebook nego se primi ozbiljnog posla izvlačenja zemlje iz krize!', napisala je bivša ministrica pravosuđa na svom blogu

Vesna Škare Ožbolt se na svom blogu osvrnula na nedavnu policijsku obradu provedenu nad Nikšom Klečkom zbog Facebooka.

"MOJA zaista dobronamjerna poruka onima koje hvata panika od gubitka vlasti je: Ne osvrći se na Facebook nego se primi ozbiljnog posla izvlačenja zemlje iz krize!", napisala je bivša ministrica pravosuđa i čelnica Demokratskog centra.

Bivša ministrica osuđuje zabranjivanje virtualnog okupljanja na socijalnim mrežama poput Facebooka, a kako bi ilustrirala kakva je praksa u zapadnoeuropskim zemljama, podsjetila je na voodoo lutke sa Sarkozyjevim likom koje se prodaju u Francuskoj.

"Ne mogu zamisliti što bi se dogodilo onome tko bi usred Zagreba prodavao 'vudu' lutke s likom 'Onoga Čije se Ime ne smije izgovoriti'" napisala je. Također, političare podsjeća da su javne osobe koje narod bira, voli, mrzi, postavlja i miče.

Vesna Škare Ožbolt smatra da u demokraciji sloboda mišljenja i govora uvijek idu na račun političara, osobito onih koji vode zemlju. U svom je blogu istaknula kako smatra da su uhićenja zbog virtualnog okupljanja na Facebooku početak "sumraka hrvatske demokracije".

Vezane vijesti

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Društvena mreža Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tužbe korisnika kojom ju optužuju da je koristila njihove fotografije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika