01.12.2008. / 15:57

Autor: Petra Horvat

Oproštajni intervju

Laura Bush: 'George nakon isteka mandata namjerava izgraditi Institut slobode'

Prva dama je rekla i da ona, nakon isteka Bushevog mandata, namjerava nastaviti borbu za poboljšanje položaja žena u Afganistanu

Laura Bush je izjavila da američki predsjednik George Bush nakon isteka mandata na sveučilištu u Dallasu planira izgraditi Institut slobode u kojem će biti predsjednička knjižnica i muzej.

Prva dama je rekla i da ona, nakon isteka Bushevog mandata, namjerava nastaviti borbu za poboljšanje položaja žena u Afganistanu.

U pozdravnom intervjuu koji je dala za CNN priznala je da se rasplakala kada je njezin suprug u Fort Campbelu rekao kako će mu najviše nedostajati provođenje vremena s muškarcima i ženama koji volontiraju kako bi služili zemlji. "Meni će najviše nedostajati druženje s vojskom i odlazak u crkvu u Camp Davidu", rekla je.

Spomenula je i osoblje Bijele kuće koje je radilo za nju i njezinog supruga, a kazala je da će joj oni jako nedostajati. "S tim smo se osobljem često smijali i zajedno smo rješavali probleme", rekla je.

Nakon odlaska iz Bijele kuće, obitelj Bush će tijekom tjedna živjeti u Dallasu, a vikende će provoditi na ranču u Crawfordu.

Supruzi novoizabranog američkog predsjednika Laura Bush je napomenula kako je Bijela kuća u prvom redu dom, te kako je ona sa svojom obitelji u tom domu uživala.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika