01.12.2008. / 18:29

Autor: Petra Horvat

Hrvatska

U Zadru osnovana ustaška udruga

'Mi smo hrvatski nacionalisti, a takvih je i 90 posto hrvatskih branitelja', rekao je Ivo Matanović

"Objedinit ćemo sve hrvatske ustaše, bojovnike i domobrane. Odavde smo potaknuli osnivanje podružnica u brojnim hrvatskim gradovima", izjavio je nakon osnivanja udruge Hrvatsko obredno društvo bojovnika drugog svjetskog rata i Domovinskog rata zadarske županije (HODB) Ivo Matanović, predsjednik Zdruga udruga hrvatskih političkih uznika RH i inozemstva.

Predsjednik novoosnovane udruge, umirovljeni pukovnik Drago Vujević najavio je da će udruga, kada osnaži, pozivati na demonstracije. Matanović je najavio još neke aktivnosti udruge. "Članovi HODB-a moći će doći na misu u počast prosinačkim žrtvama iz 1918. godine. Dvadesetak dana kasnije, točnije 28. prosinca, organizirat će se misa u zadarskoj crkvi Svetog Ivana, povodom obljetnice smrti Ante Pavelića", rekao je.

"Branitelji Domovinskog rata ratovali su pod ikonografijom šahovnice i Pavelićeve slike, koje su hrvatska, a ne fašistička ikonografija", smatra Vujević. Udruga je do sada prikupila stotinjak članova, a pristup je zabranjen partizanima.

Matanović je napomenuo da su članovi udruge hrvatski nacionalisti, te da je 90 posto branitelja takvo. "HODB će samo u Zadarskoj županiji imati oko 1.500 članova, jer su nam se priklonili brojni branitelji. Mi smo hrvatski nacionalisti, a takvih je i 90 posto hrvatskih branitelja", naglasio je.

Također, Matanović je istaknuo da članovi udruge, prema Propisniku udruge, imaju pravo po gradu nositi ustaške odore. Udruga je uredno registrirana u Uredu državne uprave.

Matanović tvrdi i kako su članovi 11 zadarskih braniteljskih udruga sputani čelnicima tih udruga. "Čelnici tih udruga nisu ništa drugo nego poslušnici aktualne vlasti", ocijenio je.

Vezane vijesti

Metalfest Hrvatska 2012 - jeftinije ulaznice do 01. 06.

Metalfest Hrvatska 2012 - jeftinije ulaznice do 01. 06.

Samo su četiri dana ostala do početka Metalfesta Hrvatska 2012, festivala koji će po mnogo čemu biti poseban. Uz to što je prvi, povijesni Open air… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika