02.12.2008. / 12:26

Autor: Petra Horvat

Beograd

Odgođeno suđenje Joci Amsterdamu

Jocu Amsterdama beogradski sud tereti da je početkom devedeetih nagovarao Miodraga prodanovića i Bojana Milosavljevića da ubiju Gorana Marjanovića zvanog Goksi Bombaš i još jednu osobu nadimkom Duca

Sreten Jocić, poznat kao Joca Amsterdam, opet je izbjegao početak suđenja za poticanje na ubojstva više osoba koje se trebalo održati pred Okružnim sudom u Beogradu. Optuženi je dan prije početka suđenja dobio epileptični napadaj, a njegov je odvjetnik sudu predao zdravstvenu dokumentaciju. Jociću se navodno ukočila desna strana lica i desna ruka, a liječnici su mu pripisali terapiju.

"Bolest je vjerojatno posljedica torture koju je Jocić doživio u zatvorima", izjavio je njegov odvjetnik. Novi početak suđenja zakazan je za 7. travnja.

Jocu Amsterdama beogradski sud tereti da je početkom devedeetih nagovarao Miodraga prodanovića i Bojana Milosavljevića da ubiju Gorana Marjanovića zvanog Goksi Bombaš i još jednu osobu nadimkom Duca. Joca je ubojicama dao vozilo i oružje, te im je trebao platiti 50 tisuća tadašnjih njemačkih maraka.

Prodanović i Milosavljević su osuđeni na 15 godina zatvora kao izvršitelji ubojstava. Sud je 2006. godine prihvatio Jocićevu jamčevinu od 300 000 eura, te se on brani sa slobode. Jocić je odbacio medijske navode da je umiješan u likvidaciju Ive Pukanića.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika