03.12.2008. / 09:26

Autor: Katarina Zorić

Međunarodna sramota

Reuters izvijestio o policijskoj represiji nad korisnicima Facebooka

Reuters spominje i hrvatsku policiju koja je, kako prenosi, po prvi put počela provoditi represiju prema facebookerima. Agencija navodi da su policijska postupanja počela prošloga tjedna kada je Nikša Klečak, predsjednik Foruma mladih SDP-a, pokrenuo grupu "Kladim se da mogu naći 5,000 Facebookera koji ne vole Sanadera"

Agencija Reuters prenijela je vijest o privođenju aktivista u Zadru i Zagrebu koje je policija privela zbog ljepljenja prosvjednih plakata. Reuters je citirao Nacional koji je jučer objavio: "Po prvi puta od 90-ih godina, Hrvatska počinje nametati represiju protiv građana koji se žele slobodno politički izražavati".

Agencija je također prenijela i izjavu glasnogovornika Vlade Zlatka Mehuna koji je rekao  kako Vlada nema razloga strahovati od kritika izrečenih na internetu. "Bavimo se važnim pitanjima za Hrvatsku - ekonomskom krizom i pregovorima s EU", prenosi Reuters Mehunovu izjavu.

Navodeći kako se internet u posljednjih nekoliko godina razvio u najkorišteniji medij, Reuters piše da su ga građani Hrvatske iskoristili kao svojevrsni ispušni ventil putem kojega mogu izraziti nezadovoljstvo radom Sanaderove Vlade. Napominju da su se internetske aktivnosti intezivirale nakon što je Sanader najavio stezanje remena, a, kako kažu, na Facebooku se osnivaju različite grupe poput one "Kako je Sanader ukrao Božić".

Reuters spominje i hrvatsku policiju koja je, kako prenosi, po prvi put počela provoditi represiju prema facebookerima. Agencija navodi da su policijska postupanja počela prošloga tjedna kada je Nikša Klečak, predsjednik Foruma mladih SDP-a, pokrenuo grupu "Kladim se da mogu naći 5,000 Facebookera koji ne vole Sanadera".

Prenesena je i Sanaderova izjava: "Facebook je sjajna stvar. I svatko ima pravo izraziti svoje nezadovoljstvo, no ako promovirate mržnju, totalitarni režim, to nije dobro, to nije satira. To je protiv demokracije u Hrvatskoj".

Reutres piše i da su hrvatski mediji, ali i opozicija odbacili Sanaderovo objašnjenje, a kao argument navode da policija  nikada dosad nije djelovala protiv nacističke propagande na internetu.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika