03.12.2008. / 09:45

Autor: Marko Biočina

Nepoželjan gost

Nekadašnji Šešeljev suradnik dolazi u Knin

Aleksandar Vučić, potpredsjednik Srpske napredne stranke i nekadašnji bliski suradnik haškog optuženika Vojislava Šešelja posjetit će idućeg tjedna Knin. Vučić tvrdi kako njegov posjet neće biti političke naravi već kako samo želi vidjeti kako žive Srbi u Hrvatskoj i "ispričati im se jer država Srbija za njih ništa ne čini".

Ipak, i sama najava Vučićevog dolaska izazvala je brojne proteste građana Knina, naročito branitelja. Tako je Tomislav Čolak, predsjednik Koordinacije kninskih braniteljskih udruga, za Večernji list izjavio kako Vučić nije dobrodošao u Kninu: "Sjetimo se samo njegovih ratnohuškačkih govora koje je držao 1995. u Dvoru na Uni skupa sa Šešeljem. Vučić dlaku mijenja, ali ne i ćud".

Čolak je naglasio kako bi se predstavnici srpske nacionalne manjine u Kninu trebali ograditi od njegovog dolaska. To će se vrlo vjerojatno i dogoditi, s obzirom da se nijedan od srpskih političkih dužnosnika i predstavnika srpske pravoslavne crkve ne planira sastati s Vučićem.

Podsjetimo, Aleksandar Vučić više je godina obavljao funkciju zamjenika predsjednika Srpske radikalne stranke, koju je napustio nakon raskola stranke, te uz Tomislava Niklića osnovao Srpsku naprednu stranku.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika