03.12.2008. / 11:59

Autor: Katarina Zorić

Premijerova rekacija na privođenje facebookera:

"Nitko ne smije biti priveden ili uhićen zato što drugačije misli"

"Hrvatska je demokratska zemlja širokih sloboda. Sve što smo prošli od devedesete do danas daje nam za pravo očekivati da slobodu i demokraciju koju smo stekli nitko i ništa danas više ne može dovesti u pitanje", napomenuo je Sanader

U povodu posljednjih događanja i privođenja aktivista Facebooka u Zagrebu i Dubrovniku , premijer Ivo Sanader danas je izjavio da u Hrvatskoj nitko ne smije biti priveden ili uhićen zato što drugačije misli.  U Sanaderovoj izjavi koju je medijima dostavio vladin Ured za odnose s javnošću, napominje se da je  premijer zatražio od ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka i ravnatelja policije Vladimira Fabera izvješće o tim događajima.

"Hrvatska je demokratska zemlja širokih sloboda. Sve što smo prošli od devedesete do danas daje nam za pravo očekivati da slobodu i demokraciju koju smo stekli nitko i ništa danas više ne može dovesti u pitanje", napomenuo je Sanader.

"U Hrvatskoj nitko ne smije biti priveden ili uhićen zato što drugačije misli, zato što prosvjeduje ili se ne slaže s mojom ili bilo čijom drugom politikom", istaknuto je u premijerovoj izjavi.

Naglasio je da njegova glavna premijerska zadaća braniti tu slobodu. "Tako sam radio dosad, tako ću raditi i ubuduće. Nije ovdje riječ o ovoj ili onoj Vladi ili o bilo kojoj stranci i politici - ovdje je riječ, kratko i jasno - o slobodi. O slobodi izražavanja svog mišljenja, o slobodi političkog uvjerenja, o slobodi slaganja ili neslaganja s pojedinom idejom", izjavio je Sanader.

Od čelnika policije premijer će zatražiti poduzimanje odgovarajućih sankcija ako se pokaže da je bilo propusta u policijskom postupanju.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika