04.12.2008. / 09:08

Autor: Nacionalova redakcija

Nakon jednog poziva

Bandić odobrio prosvjed na Trgu bana Jelačića

Gradonačelnik Milan Bandić sinoć je navodno jednim telefonskim pozivom promijenio prvotnu odluku, te će se planirani prosvjed na kraju i dogoditi 5. prosinca u 18 sati

Nakon jučerašnjeg priopćenja Facebook grupe 'Stegnite vi remen bando lopovska'  prema kojem im je Grad Zagreb odbio odobriti dozvolu za mirno okupljanje na Trgu bana Jelačića, gradonačelnik Milan Bandić sinoć je navodno jednim telefonskim pozivom promijenio tu odluku, te će se planirani prosvjed na kraju i dogoditi 5. prosinca u 18 sati, piše Večernji list.

Podsjetimo, na stranicama spomenute grupe, koja je do sada okupila gotovo 60 tisuća građana, jučer je objavljeno kako im je šefica komunalnog odsjeka gradskog ureda za graditeljsko, komunalne i stambene poslove, promet i veze Jelena Čeklić, putem usmenog razgovora poručila da dozvolu neće dobiti.

Iz Grada Zagreba potvrdili su kako dozvolu za ovo okupljanje doista nisu odobrili, ali ne zbog toga da zabrane ili spriječe bilo kakav prosvjed na Trgu bana Jelačića, već zato što su se organizatori prekasno sjetili prijaviti svoje okupljanje. Razlog tomu je održavanje koncerta zagrebačke Koncertne direkcije koji počinje od 18 sati, koji je prijavljen prije organizatora prosvjeda, istaknula je za Nacional.hr glasnogovornica Grada Zagreba Iva Mia Erak.

Bandić je nakon svega kazao kako je 'naredio' ravnatelju Koncertne direkcije Zagreba Davoru Žagaru da se dječji program preseli u šator, te prosvjednicima ustupi pozornicu, iako je poznato da je sam ravnatelj već otprije to htio učiniti, ukoliko oni dobiju dozvolu Grada.

Pročelnik Ureda za komunalne poslove Davor Jelavić tvrdi kako njegov ured nije dobio nikakav službeni zahtjev za korištenje pozornice, nego za održavanje prosvjeda. "Sve dozvole o održavanju prosvjeda organizatori moraju prijaviti policiji. Mi s time nemamo ništa, a za binu zahtjev nismo niti dobili", rekao je Jelavić.

Grad je tijekom proteklih dana sa organizatorima pokušao dogovoriti alternativno rješenje, a jedan od njihovih prijedloga bio je da se prosvjed održi od 15 do 17 sati na Trgu bana Jelačića, ili pak na nekoj drugoj lokaciji. Kako saznajemo, alternativna opcija bila je prostor na Cvjetnom trgu, koji međutim nema pozornicu, te su organizatori za sada odbili takvo rješenje.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika