03.12.2008. / 19:30

Autor: Petra Horvat

Inspekcijski izvještaj

U 'Rockwoolu' nisu prekoračene granične vrijednosti emisije

Uvidom u mjerenja koja provodi Rockwool te u rezultate mjerenja s mjernih postaja prekjučer nije utvrđeno prekoračenje graničnih vrijednosti emisija i imisija

U današnjem priopćenju Inspekcije zaštite okoliša Ministarstva zaštite okoliša stoji da je nadzorom rada Tvornice kamene vune 'Rockwool', onosno uvidom u rezultate mjerenja emisija koja provodi ta tvrtka te u rezultate mjerenja s mjernih postaja, utvrđeno kako vrijednost emisija i imisija nije prešla dopuštene granice, unatoč prekidu rada ventilatora.

"Zbog nestanka struje, prekjučer oko 13,25 prestao je raditi ventilator koji upuhuje primarni zrak u kupolnu peć, zbog čega se zatvorila zaklopka pa je zrak usmjeren van, a ne prema peći", navedeno je u priopćenju.

Inspekcija je nadzpr obavljala od 15 do 17,50 sati. Nestanak struje trajao je do 13,38 sati, a ventilator je počeo raditi u 14,33.

Sinoć se pred 'Rockwoolom' okupilo stotinjak mještana Pićanštine kako bi prosvjedovali zbog, kako su rekli, cjelodnevna ispuštanja smrdljiva dima.

Vezane vijesti

Fotogalerija: Rockwool priredio još jedno čarobno jutro u Potpićanu

Fotogalerija: Rockwool priredio još jedno čarobno jutro u Potpićanu

Iz istarske udruge Naša zemlja stigle su fotografije koje prikazuju tvornicu Rockwool iz Potpićana. Kako kažu iz Udruge iz Rockwoola uporno tvrde da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika