04.12.2008. / 09:26

Autor: Marko Biočina

Saborske nesuglasice

Pupovac: "Na HTV-u ima govora mržnje"

Iako se očekivalo da će svi saborski klubovi prihvatiti izvješća Programskog vijeća i ravnateljstva HRT-a, to se nije dogodilo. Svoje nezadovoljstvo radom HRT-a u prošloj godini izrazio je SDSS, a potpredsjednik te stranke Milorad Pupovac U Saboru je izjavio kako neprofesionalnom msatra praksu Informativnog programa HTV-a da prvo objavi komentar, a tek onda originalnu vijest.

Uz to, Pupovac je ocijenio kako se u pojedinim emisijama HTV-a može detektirati "govor mržnje": "Može li se proslava u Kninu napraviti tako da se ne vrijeđaju drugi pripadnici naroda? Može, ali se njima ne dozvoljava da sudjeluju u tome. Ako nema govora mržnje onda ima zasigurno ima netolerancije. Stanje je takvo da će prosječan gledatelj, a ja se ubrajam u takve, prije čuti komentar nego što se doista dogodilo. Vijest neće početi time što se dogodilo nego komentarom što se dogodilo. Pa gdje ima toga? Znam da je toga bilo u susjednim televizijama krajem 80-ih ni početkom 90-ih. Toga više nema ni tamo. U Dnevniku prije priloga ide serija komentara", rekao je Milorad Pupovac.

On je i dodao kako se danas na HTV-u rijetko kritiziraju oglašivački moguli, ali da se zato vrlo često iznose kritke na račun saborskih zastupnika. Te je optužbe odbacio glavni ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika