04.12.2008. / 10:01

Autor: Petra Horvat

Slovenija

Studenta Željka Milovanovića pozivali na predaju

Slovenski je student za televizijsku postaju POP-TV rekao da je zbunjen jer mu se više novinara obratilo sa zahtjevima za ekskluzivne izjave, a navodno je dobio čak i poziv da se preda

"Najprije sam mislio da se radi o šali, ali onda sam bolje promislio i odlučio odgovoriti da se radi o zabuni. Ja nisam osumnjičenik za ubojstvo Ive Pukanića, nego student iz Ljubljane", rekao je 25-godišnji Željko Milovanović koji nosi isto ime i prezime kao osumnjičenik za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića.

Slovenski je student za televizijsku postaju POP-TV rekao da je zbunjen jer mu se više novinara obratilo sa zahtjevima za ekskluzivne izjave, a navodno je dobio čak i poziv da se preda.

Nakon što je u srbijanskom Pressu objavljeno navodno pismo bjegunca Milovanovića s njegovom e-mail adresom, počele su mu stizati elektroničke poruke iz Srbije i Hrvatske u kojima su ga novinari nagovarali na davanje ekskluzivne izjave, a dobio je i poziv tužilaštva da se preda.

O navodnom pismu bjegunca Milovanovića, čijom se analizom nedvosmisleno može utvrditi kako je u tijeku obavještajna operacija srpskih tajnih službi, ili osoba koje su povezane s njima, s ciljem da destabiliziraju i kompromitiraju hrvatski sigurnosni sustav i pokušaju poljuljati povjerenje hrvatskih građana u izvršnu vlast, možete čitati u aktualnom Nacionalu.

Ljubljanski student  je kroz medije pratio istragu o atentatu na Pukanića i Franjića u Zagrebu, a poruke koje je primao najprije je shvaćao kao šalu. "Odlučio sam odgovoriti da se radi o zabuni tek kad sam o stvari promislio i kad mi se obratio jedan zagrebački dnevni list", rekao je Milovanović, dužnosnik u vodstvu ljubljanske studentske organizacije.

Prema podacima slovenske povjerenice za zaštitu informacija Nataše Musar Pirc, u Sloveniji se svake godine zabilježi desetak prijava krađa identiteta. "Nije jasno je li u Milovanovićevom slučaju riječ o tome ili u internet adresi na hotmail.com koju je objavio "Press" nedostaje točka između imena i prezimena", rekla je.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika