04.12.2008. / 11:32

Autor: Petra Horvat

Krunski svjedok u slučaju Glavaš

Fehir sam sebi i novinaru Hedlu prijetio smrću

'Fehir je bio nezadovoljan odnosom države prema njemu kao krunskom svjedoku u slučaju Glavaš', rekao je njegov odvjetnik koji tvrdi da se Fehir nalazi teškom psihičkom stanju

Prema javljanju nekih medija, prijeteću poruku sam sebi i Hedlu poslao je Krunoslav Fehir, što je potvrdio njegov odvjetnik Anto Nobilo. "Fehir je bio nezadovoljan odnosom države prema njemu kao krunskom svjedoku u slučaju Glavaš", rekao je Nobilo koji tvrdi da se Fehir nalazi u teškom psihičkom stanju.

"Riječ je o tragičnom i pogrešnom potezu očajnika koji nije želio ničim ugroziti novinara Hedla", rekao je Nobilo. Prema riječima odvjetnika, Fehir se osjeća izigrano od strane države koja mu nije pomogla u rješavanju trajnog smještaja i pronalaženja adekvatnog posla u policiji, niti mu je pružila psihološku pomoć. "Fehir je stalno izvrgnut šikaniranju kolega koji ga zbog svjedočenja protiv Glavaša smatraju nacionalnim izdajnikom", izjavio je Nobilo.

Drago Hedl je danas bio na razgovoru kod načelnika osječke policije koji mu je kazao kako je osoba koja mu je prijetila pronađena. "Načelnik mi nije otkrio tko je prijetio, a naknadno sam čuo da je Borovec kazao da se radi o zagrebačkom policajcu i to su sve službene informacije kojima raspolažem. Što se tiče Fehira, ne bih o tome ,jer zaista ne znam odakle ta informacija", izjavio je ranije Hedl.

Taj je novinar prvi napravio intervju s Fehirom kada je postao krunski svjedok u postupku protiv Glavaša i kada je saznao tko stoji iza prijetnji koje je primio bio je jako iznenađen. "Iznenađen sam. Čovjek bi očekivao da će mu prijetnje stići iz protivničkog, a ne prijateljskog tabora", prokomentirao je Hedl.

Zadovoljan sam što je policija nakon tjedan dana ustanovila tko mi je prijetio, kazao je Hedl, kojem je neobično objašnjenje Krunoslava Boroveca da je policajac samo htio pažnju. "Pažnju je mogao dobiti i na način da se skine gol na Trgu bana Jelačića", rekao je. Novinaru je od kada je primio prijetnju dodijeljena policijska zaštita, za koju ne zna kada će biti ukinuta. Policajci su mu obećali da će biti informiran o svim novim spoznajama.

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka izrazio je svoje zadovoljstvo brzinom kojom je policija došla do otkrića. Napomenuo je kako je svaka prijetnja, osobito prijetnja smrću, ozbiljna.

Činjenica da je nekoliko novinara pod policijskom zaštitom, od Dušana Miljuša, preko Hrvoja Appelta, a oni koji ih ugrožavaju nisu pronađeni. Stoga je važno da je nakon samo tjedan dana pronađena osoba koja mu je prijetila", kazao je Duka.

Hedlu policajac prijetio smrću

Policija je izvijestila o rezultatima kriminalističke obrade u slučaju prijetnji smrću novinaru Dragi Hedlu kojom je ustanovljeno da je počinitelj policajac. "Kriminalistička obrada pokazala je da je počinitelj hrvatski državljanin policijski službenik zaposlen u PU zagrebačkoj", kazao je glasnogovornik Ravnateljstva MUP-a Krunoslav Borovec.

Drago Hedl je 27. studenog prijavio policiji da je primio SMS poruku u kojoj je pisalo "Opet ti sa svojim tekstovima. Čuvaj se ti i onaj Fehir. Neće to da završi tek tako. Imamo da vas masakriramo, će da oboje letite u zrak!". Istraga je pokazala da je počinitelj policijski službenik zaposlen u PU zagrebačkoj.

Borovec je kazao da motiv "nije bilo ugrožavanje osobne sigurnosti novinara Helda već pokušaj da policajac skrene pozornost na sebe zbog velikog nezdovoljstva svojim  statusom u policiji". Kako je rekao glasnogovornik, policajac je udaljen s dužnosti i protiv njega je pokrenut stegovni postupak.

Vezane vijesti

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Sporazum o strateškom partnerstvu kojim je uspostavljen Centar za sigurniji Internet potpisan je danas u Ravnateljstvu policije Ministarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika