04.12.2008. / 13:43

 

Vlada popustila

Plaće ipak veće za šest posto?

Zbog odluke o povećanju plaća na 6 posto, Vlada je primorana uštede raditi i preko drugih sektora. Kao jedna od opcija spominje se smanjivanje budžeta za neke kapitalne projekte, poput Pelješkog mosta, ali i racionalizacija u državnom sektoru i javnoj uprav

Pozivajući se na više izvora bliskih Vladi, Novi list piše kako plaće oko 250 tisuća zaposlenih u državnim i javnim službama u idućoj godini neće rasti samo 3,5 posto, već šest posto, kako su to otprije i predviđali potpisani sporazumi i kolektivni ugovor.

Kako bi pokrila ovaj minus, Vlada se za 2009. godinu planira zadužiti za 1,5 milijardi eura, s povećanjem od 1,4 milijarde kuna, koje će se amortizirati uštedama unutar proračunskih stavki.

Zbog odluke o povećanju plaća na 6 posto, Vlada je primorana uštede raditi i preko drugih sektora. Kao jedna od opcija spominje se smanjivanje budžeta za neke kapitalne projekte, poput Pelješkog mosta, ali i racionalizacija u državnom sektoru i javnoj upravi, piše Novi list.

Iako se u nekoliko narata već spominjalo kako će zbog utjecaja globalne krize na gospodarstvo država morati štedjeti u većini svojih sektora, Vlada u razgovoru sa sindikatima i dalje ne spominje otpuštanje radnika iz državnih i javnih službi.

Vezane vijesti

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Predsjednik sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu "Preporod", Željko Stipić, najavio je mobiliziranje članstva do jeseni zbog vladina prijedloga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika