05.12.2008. / 11:44

Autor: Petra Horvat

Sarajevo

Ispred zgrade Neovisne televizije Hayat eksplodirale dvije bombe, nema ranjenih

'Televizija će bez obzira na ovaj bombaški napad nastaviti sa svojom programskom politikom', priopćili su iz Hayata

Ispred zgrade Neovisne televizije Hayat (NTV) u Sarajevu sinoć oko 21,50 sati aktivirane su dvije ručne bombe. Ranjenih nije bilo, no počinjena je materijalna šteta.

"U eksplozijama nije bilo povrijeđenih osoba, a na zgradi televizije, te na susjednoj kući pričinjena je materijalna šteta", izjavio je djelatnik MUP-a Kantona Sarajevo Dragan Mioković, a prenijeli bosansko-hercegovački mediji. Identitet počinitelja, kao i motivi, za sada su nepoznati, no policijska istraga je u tijeku.

Prema izjavama svjedoka, nepoznata je osoba bombe bacila na zemlju pored dijela zgrade NTV-a Hayat gdje se nalazi Informativno-politička redakcija. U trenutku eksplozije, u zgradi se nalazilo pet do šest osoba, među kojima i čuvar Edin Harbinja koji je nakon eksplozije pozvao policiju.

"Potraga za počiniocem kao i istraga o motivima ovog događa bit će intenzivirane zbog činjenice da je u pitanju napad na jedan medij", izjavio je Mioković, a prenio Dnevni Avaz.

Direktor vijesti NTV Hayat Kenan Ćerimagić izjavio je da će materijal koje su snimile kamere za videonadzor zgrade ustupiti policiji. Ćerimagić je rekao i da je jedan prolaznik nakon eksplozije vidio sumnjivi automobil, no ne zna se radi li se o vozilu koje su koristili napadači. "Pretpostavlja se da su bombe izbačene iz auta", rekao ej Ćerimagić.

Vlasnik NTV-a Hayat Elvir Švrakić istaknuo je kako je najvažnije da nitko od zaposlenika i susjeda nije ozlijeđen. "Ako nije greška, sigurno je upozorenje", izjava je Elvira Švrakića koju je objavio Dnevni Avaz. Iz TV-a Hayat ističu kako proteklih dana nisu dobivali veći broj prijetnji od uobičajenih, a svi prijeteći sadržaji prijavljeni su nadležnim organima.

Prema neslužbenim informacijama BiH medija, već nekoliko dana je ispred zgrade Hayata viđen sumnjivi sivi "Audi 80" u kojem su bila dvojica muškaraca. Automobil bi nakratko bio parkiran u blizini zgrade, a potom bi se udaljio.

"Televizija će bez obzira na ovaj bombaški napad nastaviti sa svojom programskom politikom", priopćili su iz Hayata.

Vezane vijesti

Eksplozija u tvornici streljiva u Goraždu, radnik teško ozlijeđen

Eksplozija u tvornici streljiva u Goraždu, radnik teško ozlijeđen

Jedan radnik teško je ozlijeđen u petak u eksploziji koja se dogodila u tvornici streljiva u Goraždu u istočnoj Bosni, potvrđeno je iz uprave… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika