05.12.2008. / 17:24

Autor: Katarina Zorić

Sastanak u HND-u

Faber nezadovoljan nekim novinskim izvješćima o aferi Facebook

Ravnatelj policije Vladimir Faber sastao se danas s predsjednikom Hrvatskoga novinarskog društva Zdenkom Dukom i izrazio mu nezadovoljstvo nekim medijskim izvješćima o "aferi Facebook". Faber, naime, smatra da je dio medijskih izvještaja bio neobjektivan i neistinit.

Sastanak koji je bio zatvoren za javnost, inicirao je ravnatelj policije jer je nezadovoljan pojedinim izvješćima o obavijesnim razgovorima s aktivistima koji su preko internetske zajednice Facebook organizirali za danas zakazane prosvjede u više hrvatskih gradova pod nazivom "Stegnite vi remen, bando lopovska".

"Izaslanstvo policije kritiziralo je izvješćivanje nekih novinara u tim slučajevima i smatra da je policija bezrazložno na udaru nekih medija, no mi smo te tvrdnje odbacili", rekao je HINA-i Duka, a razgovor je ocijenio "zanimljivim i korisnim". Dodao je kako se razgovaralo i o istragama o napadu na novinare te da su se obje strane složile da bi međusobni kontakti trebali biti češći.

Načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec rekao je da su predsjedniku HND-a predočili primjere neobjektivna i neistinita informiranja o "aferi Facebook" te izrazili "otvorenost za suradnju".

"Želimo biti partneri medijima, a ne protivnici jer su zakonitost i javnost rada policije osnovna načela kojima se vodimo", kazao je Borovec.

Policiju su zasmetala novinska izvješća u kojima se tvrdi da je zadarska koordinatorica prosvjeda Ivana Loko bila privedena zbog lijepljenja plakata s pozivom na prosvjed, koje je ona jučer i sama ponovila za medije, optuživši Fabera da laže ili da mu se "serviraju ušminkana izvješća". Vodstvo Ravnateljstva policije i zadarska Policijska uprava odbacuju tvrdnje da je privedena i kažu da je sama došla u policijsku postaju.

Za policiju su također prijeporna novinska izvješća o privođenju čelnika dubrovačkog Foruma mladih SDP-a Nikše Klečka, na čijoj je Facebook grupi objavljena fotomontaža premijera Ive Sanadera u nacističkoj uniformi. Tvrde, naime, da je on, kao i Ivana Loko, sam došao u policijsku postaju na obavijesni razgovor.

Vezane vijesti

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Društvena mreža Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tužbe korisnika kojom ju optužuju da je koristila njihove fotografije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika