06.12.2008. / 10:40

Autor: Katarina Zorić

Europska unija

Češka podrška Hrvatskoj

Topolanek je podupro ulazak Hrvatske u NATO, rekavši kako je Protokol o pristupanju Hrvatske u taj savez u parlamentarnoj proceduri te da će u idućim tjednima Protokol biti ratificiran

Sinoć su se u Pragu sastali hrvatski premijer Ivo Sanader i češki premijer Mirek Topolanek koji od 1. siječnja 2009. preuzima šestomjesečno predsjedanje Europskom unijom.

O pristupnim pregovorima Hrvatske s Europskom unijom razgovaralo se na večeri koju je Topolanek organizirao u čast Sanadera. Češki je premijer istaknuo potporu Češke Republike za završetak pregovora s Hrvatskom u 2009. dodavši kako će to pitanje biti jedan od prioriteta češkog predsjedanja.

Topolanek je podupro ulazak Hrvatske u NATO, rekavši kako je Protokol o pristupanju Hrvatske u taj savez u parlamentarnoj proceduri te da će u idućim tjednima Protokol biti ratificiran.

Zahvalivši se na češkoj potpori, Sanader je upoznao svoga češkog kolegu s naporima koje Hrvatska ulaže te je istaknuo kako je tijekom procesa pregovaranja Hrvatska dokazala svoju vjerodostojnost u ispunjavanju potrebnih kriterija.

Dvojica premijera razgovarali su i o najaktualnijim pitanjima za Europsku uniju, a razgovaralo se i o utjecaju financijske krize na europsko gospodarsko.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika