06.12.2008. / 13:57

Autor: Katarina Zorić

Varšava

Sarkozy pozvao Kaczynskog da potpiše Lisabonski sporazum

Sarkozy je ratifikaciju Lisabonskog sporazuma u parlamentima svih 27 zemalja članica EU odredio kao prioritetni zadatak u polugodišnjem mandatu francuskog predsjedanja unijom, koji završava 31. prosinca

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, koji trenutačno predsjeda Europskom unijom, pozvao je poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog da potpiše novi ustavni sporazum unije do kraja godine.

Sarkozy je ratifikaciju Lisabonskog sporazuma u parlamentima svih 27 zemalja članica EU odredio kao prioritetni zadatak u polugodišnjem mandatu francuskog predsjedanja unijom, koji završava 31. prosinca.

Otkako su sporazum na lipanjskom referendumu odbacili irski birači, njegova je sudbina neizvjesna. Poljski je parlament odobrio sporazum, ali euroskeptik Kaczynski je najavio kako će ga potpisati tek nakon što Irska pronađe izlaz iz sadašnje situacije.

"Nadam se da će predsjednik Kaczynski dovršiti postupak ratifikacije prije kraja francuskog predsjedanja", rekao je Sarkozy u razgovoru za poljski tabloid Fakta.

"Bila bi to gesta francusko-poljskog partnerstva koja bi meni mnogo značila", dodao je francuski predsjednik.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika