08.12.2008. / 09:04

Autor: Petra Horvat

USKOK istražuje nogometne klubove

Igrač Šibenika nehotice odao namještenu utakmicu

'U prvom je dvoboju Zadar pustio Šibeniku, a sada su se Šibenčani odužili Zadranima koji su slavili 1:0', snimljena je izjava Patricea Kwedija, igrača Šibenika, koju je kasnije demantirao

Prema videosnimci koju je objavio portal Index.hr, utakmica između nogometnih klubova Zadar i Šibenik koja je odigrana u studenom ove godine bila je namještena, kao i ona prošlogodišnja. "U prvom je dvoboju Zadar pustio Šibeniku, a sada su se Šibenčani odužili Zadranima koji su slavili 1:0", snimljena je izjava Patricea Kwedija, igrača Šibenika, koju je prenio Večernji list.

Iako je svoje tvrdnje kasnije porekao, Kwedi je izjavio da su i sami igrači znali za namještanje, te da su mnogi od njih zaradili na kladionicama. Utakmice namještaju, kaže Kwedi, direktori. Kwedi se preko internetske brbljaonice dopisivao sa suradnicom portala koji je snimku objavio, a ona ga je pridobila da svoje tvrdnje izreče u web kameru.

Materijal sa kompromitirajučim izjavama alarmirao je Državno odvjetništvo koje je danas od portala zatražilo sporne snimke, te dopisivanja, kako bi istražili cijeli slučaj. "Državno odvjetništvo odmah je od Indexa zatražilo da dostave sve materijale koji imaju veze s kwedijevim izjavama. Najprije ćemo proučiti materijale, potom čemo odlučiti o koracima koje treba dalje poduzeti", izjavio je glasnogovornik USKOK-a Vuk Đurišić za Večernji. Policija je navela da će u vezi s ovim slučajem raditi ono što joj je posao.

Kwedi nakon objavljivanja snimke tvrdi kako je sve izrekao u šali, te kako sada ozbiljno govori da nikakvih namještaljki nije bilo. "Ja i moji suigrači u svakom susretu dajemo maksimum, zato i jesmo na trećem mjestu", rekao je Kwedi koji tvrdi da ne poznaje osobu koja je objavila snimku. Rekao je i kako ne bi nastupio na namještenoj utakmici. Njegova obitelj u Kamerunu ovisi o novcu koji on zarađuje u Šibeniku, pa tvrdi kako nije glup da zaradi ozljedu na namještenoj utakmici. Na spornoj je utakmici naime, zaradio ozljedu.

Uprava kluba Šibenik također je oporvgnula da su utakmice namještane. "Cijeli sam život u sportu bez ijedne mrlje. Odgajan sam pošteno, imam osjećaj da bi moj pokojni otac, da zaista napravim nešto nečasno, ustao iz groba", rekao je direktor Šibenika Marko Karađole. On smatra kako se radi o podmetanju Šibeniku. "I za današnju utakmicu s Hajdukom pričalo se da je namještena, da će Splićani dobiti", rekao je Karađole. Cijeli tjedan , kaže, ne radi ništa osim što demantira namještaljke.

Vanjski suradnik Zadra Reno Sinovčić pozvao je neka Kwedi sam kaže koji je igrač Zadra rekao da je zaradio na klađenju. "Taj igrač će odmah letjeti iz kluba, napucat ću ga nogom", rekao je Sinovčić.

Predsjednik Udruge prvoligaša Igor Štimac tvrdi kako mu je to prvi glas o cijelom slučaju, te da će se izjasniti kada bude upoznat sa cijelom pričom.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika