08.12.2008. / 09:40

Autor: Petra Horvat

Sukob na HTV-u

Hloverka: "Latin je manipulator koji ne radi profesionalno"

Glavna urednica Informativnog programa HTV-a oštro je reagirala na optužbe Denisa Latina

Glavna urednica HTV-a Hloverka Novak-Srzić oštro je reagirala na tvrdnje urednika Latinice Denisa Latina kako je ona zabranila gostovanje novinara Globusa Gordana Malića u toj emisiji jer on bio britanski tajni špijun.

"Otkako sam preuzela dužnost glavne urednice informativnog programa na HTV-u pokušavam Latina natjerati da profesionalnije radi svoje emisije, no svaki put zbog toga u emisiji nastradam ja sama. Pa ja sam sama radila dvije emisije Otvoreno kad su Malića proganjali zbog optužbi da je špijun. Nemam ništa protiv Malićevog nastupanja u Latinici, a latinu sam sugerirala da pozove nekog drugog jer je Malić puna dva tjedna gostovao u svim relevantnim političkim emisijama nacionalne TV kuće", rekla je Hloverka Novak Srzić i dodala kako su da su te Latinove izjave monstruozne, zastrašujuće i na koncu prijeteće.

Po njoj, cijeli jeslučaj posljedica Latinovog neprofesionalnog pristupa poslu, jer on u svojim emisijama uporno izbjegava imati zastupljene obje strane priče, te ne dopušta da ga se zbog toga pozove na red.

Ona je također najavila kako će pokrenuti postupak protiv Latina zbog izjava kako "program uređuje po napucima obavještajnih službi", ali da još nije odlučila hoće li pokrenuti privatnu tužbu ili postupak unutar kuće.

Podsjetimo, Latin je iznio teške optužbe na račun Hloverke Novak Srzić nakon što mu je ona odredila kaznu u visini 30 posto plaće jer je u svojoj emisiji ugostio Malića, suprotno direktnim napucima koje je dobio na uredničkom kolegiju redakcije Informativnog programa.

Vezane vijesti

HRT nelegalno poskupio naknade?

HRT nelegalno poskupio naknade?

Hrvatska radio televizija je nepravedno i protivno zakonima tržišnog natjecanja podigla cijene naknada kabelskim i satelitskim operaterima koji bi u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika