08.12.2008. / 18:39

Autor: Katarina Zorić

Garaža i Selotejp

Sudski vještaci analizirali smrt Čedomira Vučkovića

Nakon ispijanja kiseline iz akumulatora Vučkovića je s dva hitca iz puške u trbuh i podlakticu ranio krunski svjedok optužbe Krunoslav Fehir, međutim, prema nalazu vještaka te rane nisu bile smrtonosne

Saslušanjem vještaka sudske medicine, toksikologa i balističara, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno ponovljeno suđenje Branimiru Glavašu i ostalim optuženima za ratne zločine protiv osječkih Srba.

Liječnik vještak ponovno je ustvrdio da  je osječki Srbin Čedomir Vučković umro nasilnom smrću, odnosno od trovanja sumpornom kiselinom. Prema tvrdnjama odvjetništva, Vučković je bio prisiljen popiti kiselinu u garaži osječkog Sekretarijata za narodnu obranu na čelu kojega je 1991. bio prvooptuženi Glavaš. Također je ponovio da smrt zbog ispijanja sumporne kiseline može nastupiti nakon nekoliko sati, ali i dana.

Nakon ispijanja kiseline iz akumulatora Vučkovića je s dva hitca iz puške u trbuh i podlakticu ranio krunski svjedok optužbe Krunoslav Fehir, međutim, prema nalazu vještaka te rane nisu bile smrtonosne.

Površinske ozljede obraza i čela, koje su također utvrđene obdukcijom Vučkovića, mogle su, po nalazu vještaka, nastati udarcem tupog predmeta, primjerice kundakom, bejzbolskom palicom ili nogom.

Pri svojem prijašnjem iskazu ostao je i tokiskolog Zdravko Kovačić, koji je u rujnu 1991. obavio obdukciju Vučkovića te je rekao da je u želucu žrtve pronađena smrtonosna doza kiseline.

Za razliku od prijašnjeg nalaza, u kojemu je ustvrdio da nije moguće utvrditi s koje daljine je pucano u Vučkovića, vještak balističar Rade Stojadinović je na današnjoj raspravi zaključio kako je pucano s oko sedam metara.

Suđenje se nastavlja sutra kada bi trebala svjedočiti trojica svjedoka.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika