09.12.2008. / 09:23

Autor: Hrvoje Šimičević

Predsjednik iseljenicima:

Mesić: Hrvatska je izložena tsunamiju korupcije

"Važno je imati sustav koji će obraniti društvo i državu od onih koji na nedozvoljen način pokušavaju doći do kapitala koji su drugi stvarali", kazao je Mesić, istaknuvši pritom kako je Hrvatska pravna država, te da se u pravnim državama korupcija i otkriva

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić poručio je tijekom susreta s Hrvatima u New Yorku kako je Hrvatska izložena 'tsunamiju korupcije', koja vuče korijene još od otuđivanja novca koji su iseljenici slali za pomoć u Domovinskom ratu.

"Dok ste vi ovdje u iseljeništvu za vrijeme rata skupljali novac i pomagali Hrvatsku, stizala je pomoć Hrvatskoj, ali je dio stizao i 'majstorima' u ruke, koji su to prebacili na svoje račune", rekao je Mesić, prenosi Hina.

Dodao je kako su ti isti majstori s istim poslom nastavili i poslije rata. "Važno je imati sustav koji će obraniti društvo i državu od onih koji na nedozvoljen način pokušavaju doći do kapitala koji su drugi stvarali", kazao je Mesić, istaknuvši pritom kako je Hrvatska pravna država, te da se u pravnim državama korupcija i otkriva.

Mesić je u svom govor spomenuo i suđenja za ratne zločine z Haagu, te je kazao  "da će se u Hrvatskoj zatvoriti knjiga Domovinskog rata, jer nema novih optužnica, a predmeti koji su pred sudovima će se riješiti".

Hrvatska je trenutačno predsjedavajuća Vijeća sigurnosti UN-a, a predsjednik Stjepan Mesić predsjedati će glavnom tematskom sjednicom o globalnom terorizmu. "Globalni terorizam traži i globalni odgovor. Moramo pomoći da svijet otkloni ambijent u kojem se rađa terorizam - pitanje siromaštva, zavisnosti i ostalog", rekao je Mesić.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika