09.12.2008. / 11:11

Autor: Katarina Zorić

Afera Dragulji

Snježana Šiprak ponovila optužbe protiv Zagorca

Rekla je kako je 1993. trgovac oružjem Josef Rothaichner donio dvije pilotske torbe sa draguljima, za što mu je izdana potvrda bez urudžbenog broja i klase. Kako je ustvrdila Zagorec mu nije želio dati potvrdu o uzimanju novca, što nije uobičajena praksa

Svjedočenjem Snježana Šiprak danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno suđenje umirovljenom generalu Vladimiru Zagorcu koji je optužen u aferi dragulji.

Zagorčeva bivša tajnica Snježana Šiprak danas je ponovila optužbe protiv Zagorca, koje je prvi puta iznijela na suđenju Hrvoju Petraču. Rekla je kako je 1993. trgovac oružjem Josef Rothaichner donio dvije pilotske torbe sa draguljima, za što mu je izdana potvrda bez urudžbenog broja i klase. Kako je ustvrdila Zagorec mu nije želio dati potvrdu o uzimanju novca, što nije uobičajena praksa.

Također je navela da je za raketni sustav S-300 plaćeno 11 milijuna dolara, uz onih pet milijuna dolara danih trgovcu Rothaichneru. Tvrdi da joj je Zagorec 2001. godine na čuvanje dao svu dokumentaciju o nabavi oružja.

Podsjetimo, jučer je trebao svjedočiti Hrvoje Petrač koji je svojim iskazom i pokrenuo aferu. Međutim, Petrač je odbio svjedočiti zbog toga što je nakon ubojstva Ivane Hodak i njegovog prijatelja Ive Pukanića nastala mučna situacija u kojoj se optužuje njega i njegovu obitelj da su u tome sudjelovali, a u čemu prednjači Zagorčev odvjetnik Zvonimir Hodak. 

Vezane vijesti

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Bivši general i pomoćnik ministra obrane Vladimir Zagorec, osuđen na sedam godina zatvora zbog krađe dragulja iz MORH-a, premješten je iz zagrebačkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika