09.12.2008. / 19:28

Autor: Petra Horvat

Kornatska tragedija

Obitelji poginulih vatrogasaca podnijele dvije prijave protiv nepoznatih počinitelja

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku koje je zaprimilo prijave o daljnjem tijeku postupanja će odlučiti kada prouči prijave

Maro Mihočević, odvjetnik obitelji vatrogasaca poginulih u kornatskoj tragediji, podnio je dvije kaznene prijave protiv nepoznatih počinitelja koji su uništili audiozapis iz helikoptera koji je vatrogasce prevozio na Kornate, koji je mogao rasvijetliti okolnosti tragedije.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku koje je zaprimilo prijave o daljnjem tijeku postupanja će odlučiti kada prouči prijave.
"Jedna je kaznena prijava podnesena protiv osobe koja je uništila vrpcu, a koja je trebala biti izuzeta nakon nesreće. No, u spisima u slučaju protiv Dražena Slavice ta se vrpca uopće ne spominje što znači da nije izuzeta kao dokaz", rekao je Mihočević.

Druga kaznena prijava podnešena je protiv nepoznate osobe zbog sprječavanja dokazivanja uzroka tragedije. Ta se prijava odnosi na moguće uništavanje dokaza na trenu na Kornatu gdje je poginulo 12 vatrogasaca.

"Obiteljima vatrogasaca nije jasno zašto su na poprište tragedije najprije poslani vojnici koji su pročešljali teren i tako možda uništili korisne dokaze, a tek nakon vojske na Kornate je stigao istražni sudac", rekao je Mihočević.

Vezane vijesti

Lučić: Probali smo pobjeći, ali vatra je bila prebrza i došla nam je s leđa

Lučić: Probali smo pobjeći, ali vatra je bila prebrza i došla nam je s leđa

Svjedočenjem jedinoga preživjelog vatrogasca Frane Lučića na Županijskome sudu u Zadru nastavljeno je suđenje bivšem šibensko-kninskome vatrogasnom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika