10.12.2008. / 09:36

Autor: Marko Biočina

Imućniji od Federera

Luka Rajić na listi najbogatijih Švicaraca

Luka Rajić, nekadašnji vlasnik mliječne industrije Dukat, koji već godinama živi u Švicarskoj, uvršten je na popis 300 najbogatijih Švicaraca. Tu listu svake godine objavljuje švicarski časopis Bilanz, koji je procijenio da Rajić posjeduje imovinu vrijednu između 1,8 i 2,3 milijarde kuna.

Zanimljivo je da je prema procjeni istog časopisa, najbolji tenisač današnjice Švicarac Roger Federer znatno siromašniji od Rajića. Procijenjena Federerova imovina kreće se u rasponu od 467,8 do 935,6 milijuna kuna.

Podsjetimo, Luka Rajić je prošle godine za 2,05 milijardi kuna prodao 92 posto svojih dionica Dukata, mlijekarske kompanije s proizvodnim pogonima u Zagrebu, Bjelovaru i Somboru te povezanim tvrtkama u Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Makedoniji.

Inače, on u Švicarskoj živi još od 2003. godine, a navodno je razlog selidbe bio pokušaj otmice jednog od njegovih sinova. Rajić u Švicarskoj posjeduje tvornicu čokolade Favarger, te više nekretnina, manju zgradu u centru Ženeve, te kuću na ženevskom jezeru, gdje živi njegova bivša supruga Borna, od koje se razveo 2006. godine.

Nije poznato kako su bivši supružnici podijelili nekretnine koje posjeduju u Zagrebu i okolici - vilu Okrugljak vrijednu 5 milijuna eura, samoborsku kuriju vrijednu 7 milijuna eura i 250 četvornih metara stana u Bakačevoj ulici u središtu grada. Procjenjuje se da je Rajića razvod stajao oko 40 milijuna eura.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika