10.12.2008. / 10:46

 

Demantij

Sanader: 'Vlada nema veze s Bandićevim Pentagonom'

'Netko je dao tu ideju, no mi smo se nasmijali i mislim da je to bio dovoljan komentar', izjavio je Sanade

Premijer Ivo Sanader je demantirao napise da će Vlada finanirati Bandićev Pentagon. "Bilo koja Vlada i bilo koja uprava Zagreba, bilo koje političke opcije, moraju zajedno surađivati kad je riječ o zajedničkim projektima.

Zagreb je naš glavni grad, želimo da riješi sve svoje probleme pa se tako nalazimo i s gradonačelnikom i njegovim suradnicima. Jedan od njih je dao tu ideju, mi smo se nasmijali i mislim da je to bio dovoljan komentar", izjavio je Sanader.

Premijer smatra kako će se o takvom projektu moći razmišljati tek za 40, 50 godina. "To je nešto što si Kalifornija sa svojim BDP-om, koja je ugrožena od potresa, može priuštiti. Vlada s tim nema veze i neće to financirati", tvrdi Sanader.

Vlada daje 20 posto novca za Bandićev 'Pentagon'

Hrvatska Vlada sudjelovati će u pokrivaju dijela troškova za gradnju 'zagrebačkog Pentagona', koji će biti otporan na potresete kemijske i nuklearne katastrofe, te će uključivati nabavka bespilotne letjelice, helikoptera, 17 Lada Niva, i druge aspekte. Kako piše Jutarnji list, Vlada će u skupocjenom projektu, iniciranom od strane zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, i njegovog pročelnika za hitne situacije Pavla Kalinića, sudjelovati s pokrivanjem oko 20 posto troškova. Premijer Ivo Sanader navodno je bio glavni podržavatelj ovog projekta, usprkos protivljenju dijela Vlade.

Gradu Zagrebu tako će biti odobreni financijska potpora iz nekoliko fondova za sigurnost, i to u razdoblju nadolazeće financijske krize. Tema pod nazivom 'sigurni Zagreb', aktualizirana je jučer na sastanku vezanom za strategiju za Civilno upravljanje u krizi, a prema informacijama koje je Jutarnji dobio iz Vlade, zagrebački gradonačelnik te pročelnik za hitne situacije Pavle Kalinić svoju su priliku našli su u strategijama o upravljanju u krizama koje Hrvatska mora do travnja iduće godine uspostaviti zajedno sa gradovima.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika