10.12.2008. / 17:07

Autor: Petra Horvat

Rijeka

Maškarin sudski traži 13 milijuna kuna odštete

Maškarin (22) je operiran 2006. godine, a zbog oštećenja aorte tijekom zahvata izgubio je mnogo krvi, te mu je zbog toga morala biti amputirana noga. također, oštećeni su mu i neki unutarnji organi

Miroslav Maškarin je pokrenuo građansku parnicu na riječkom Općinskom sudu kojom, zbog amputacije noge i drugih tjelesnih oštećenja nastalih kao posljedica operacije 'slijepog crijeva', od kliničkog bolničkog centra u Rijeci i države potražuje odštetu u visini 13 milijuna kuna. Danas je održano prvo ročište u tom postupku.

Maškarin (22) je operiran 2006. godine, a zbog oštećenja aorte tijekom zahvata izgubio je mnogo krvi, te mu je zbog toga morala biti amputirana noga. također, oštećeni su mu i neki unutarnji organi.

Pravni zastupnik KBC-a odvjetnik Goran Gatara tvrdi da nije bila posrijedi greška pri operaciji, već da je došlo do komplikacija. Zbog toga je zatražio da se ispitaju svi svjedoci koji su svoje iskaze dali već ranije u kaznenom postupku koji se na istom sudu vodi protiv kirurga Branka Popovića koji je vodio Maškarinovu operaciju.

KBC, kao i predstavnik države zamjenik županijskog državnog odvjetnika Mate Župić zatražili su novo medicinsko vještaćenje tog slučaja. Sudski postupak vodi sutkinja Ingrid Bučković, koja je odobrila saslušanje svjedoka nakon čega će odlučiti o mogućem novom vještačenju.

Vezane vijesti

SAD će isplatiti milijardu dolara američkim indijancima

SAD će isplatiti milijardu dolara američkim indijancima

SAD je pristao isplatiti više od milijardu dolara plemenima američkih indijanaca, njih 41, u okviru parnice o korištenju njihove zemlje i dobara,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika