11.12.2008. / 09:20

Autor: Petra Horvat

Ilegalni starački dom 'Plava kuća'

Milinović: 'Očekujem da ostale institucije obave svoj dio posla'

Inspekcija je sinoć pregledala je sve štićenike i ustanovljeno je da ni jedna od 10 osoba nije životno ugrožena. Ostaje još činjenica da Mijo Penić vodi ilegalan dom na ime obrta za iznajmljivanje soba.

Inspekcija Ministarstva zdravstva u pratnji policije, liječnika primarne zdravstvene zaštite, te ravnatelja Uprave za medicinske poslove Vibora Delića jučer je ušla u ilegalan starački dom Plava kuća u Krašiću kako bi se proveo hitan zdravstveni nadzor korisnika tog doma.

Večernji list je jučer objavio da Mijo Penić, bivši kuhar iz Brezovice, korisnike ilegalnog staračkog doma drži u zastrašujućim uvjetima, a ministar Milinović je zato održao hitan zatvoreni sastanak na koje je dogovoreno da se u Plavoj kući izvrši hitan zdravstveni nadzor staraca. Inspekcija je u Plavu kuću ušla sinoć oko 19 sati, pregledala je sve štićenike i ustanovljeno je da ni jedna od 10 osoba nije životno ugrožena te da ih nije potrebno smjestiti u bolnicu. Ostaje još činjenica da Mijo Penić vodi ilegalan dom na ime obrta za iznajmljivanje soba.

"Penić sa starcima sklapa ugovore o dosmrtnom uzdržavanju, a njegov se dom vodi kao obrt", rekao je Darko Milinović i rekao da Ministarstvo zdavstva i socijalne skrbi nije nadležno za zatvaranje Plave kuće. "Ministarstvo dom već zatvaralo 2003. i 2007. godine, a štićenike razmjestilo po domovima u sustavu socijalne skrbi, no ovoga puta to nije moguće jer su svi korisnici pokriveni ugovorima", rekao je ministar.

On misli da je bilo koja vrsta ilegalnog rada u nadležnosti Državnog inspektorata, Državnog odvjetništva i policije. Rekao je i da ne želi vjerovati da se netko od nadležnih boji tamo otići i izvršiti nadzor. "Učinio sam sve što je u mojoj moći. Sada očekujem da ostale državne institucije odrade svoj dio posla", rekao je.

Vezane vijesti

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

Borislav Perica, bivši ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera, ispitan je u riječkom USKOK-u, piše Večernji list. Kaže da su ga pozvali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika