11.12.2008. / 09:39

Autor: Petra Horvat

Zbog grčkog incidenta

Na prosvjedima u Španjolskoj 11 uhićenih

Ranjeno je više policajaca, a interventne snage su uhitile devet prosvjednika koji su pallili kontejnere, te kamenjem napali poslovnicu banke

Na prosvjedima održanim sinoć u Madridu i Barceloni protiv ubojstva 15-godišnjeg grčkog dječaka u subotu u Ateni, došlo do sukoba s policijom. Prema javljanju španjolskih medija, nekoliko policajaca je ranjeno, a 11 prosvjednika uhićeno.

Dnevnik El Mundo je naveo da se u Madridu oko 200 mladih prosvjednika okupilo ispred sjedišta policije u centru grada, te da su izvikuvali slogane protiv policije. Nazivali su policajce ubojicama. Tom je prilikom ranjeno više policajaca, a interventne snage su uhitile devet prosvjednika koji su pallili kontejnere, te kamenjem napali poslovnicu banke.

U Barceloni se okupilo oko 400 mladih prosvjedujući u središtu grada. Nosili su transparente s osudama smrti mladog Grka kojeg je ubila policija, o čemu je Nacional ranije izvijestio. Kao i u Madridu, prosvjednici su počeli paliti kontejnerei napadati bankovne urede. Uhićeno je dvoje mladih prosvjednika, a dva policajca su ranjena.

Slični incidenti u srijedu su se zbivali u Italiji, tijekom prosvjeda u Rimu i Bologni.

Vezane vijesti

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila kako ne postoje konkretni planovi sigurnosnih fondova eurozone o kupnji španjolskih državnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika