11.12.2008. / 15:04

Autor: Miljenka Čogelja

Ljubljana

Na predavanje Ala Gorea došao i šef SDP-a

Ala Gorea su došli slušati i predsjednik SDP –a Zoran Milanović, koji je sjedio za istim stolom s Al Goreom, te sinovi predsjednika koncerna Agrokor Ante i Ivan Todorić

Bivši američki potpredsjednik, ekološki aktivist i Nobelovac Al Gore posjetio je jučer Ljubljanu kako bi prisustvovao tradicionalnoj ekskluzivnoj zabavi Diners Cluba, koju je ove godine organizirao Diners Club Slovenija. Goreov posjet Sloveniji, osim što je prvorazredan društveni događaj koji slovenski mediji najavljuju već tjednima, ima i politički značaj obzirom na to da se špekulira kako će on biti jedan od članova kabineta predsjednika Amerike Baracka Obame. Gore se, uz bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona, Madeleine Albright, Richarda Holbroocka te Hanryja Kissingera smatra jednim od najtraženijih svjetskih govornika.

U dvorani ljubljanskog Grand Hotela Union održao je predavanje o ekologiji s kojim već nekoliko godina obilazi svijet, no predavanje je bilo zatvorenog tipa, samo za goste s pozivnicom. Među ostalima, tamo su bili neki slovenski ministri, predsjednik SDP –a Zoran Milanović koji je sjedio za istim stolom s Al Goreom te sinovi predsjednika koncerna Agrokor Ante i Ivan Todorić. Prisutni slovenski i hrvatski novinari ostali su nezadovoljni jer je Gore medijima posvetio svega jednu minutu, tijekom koje je prošetao crvenim tepihom do dvorane i dopustio da ga se fotografira sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom, no nije odgovarao na pitanja niti davao intervjue. Nakon predavanja održan je glamurozni Exclusive party, zabava namijenjena samo vlasnicima Diners Exclusive kartice, na kojoj je Gore održao kratki govor.

Tamo je uz Milanovića, braću Todorić te visoko pozicionirane slovenske političare, viđena i slovenska i hrvatska poslovna i društvena elita poput nekih hrvatskih odvjetnica, estetskog kirurga Siniše Glumičića te bivšeg hrvatskog ministra vanjskih poslova Miomira Žužula. Iz neslužbenih izvora doznajemo kako je honorar Al Gorea iznosio 300 000 dolara.
 

Vezane vijesti

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Slovenski Socijalni demokrati (SD) na izbornom su kongresu u Kočevju u subotu za svog novog predsjednika izabrali Igora Lukšiča koji je u drugom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika