12.12.2008. / 13:32

Autor: Petra Horvat

Potraga za Mladićem

Akcija srbijanske policije bez uhićenja

Akcija je provedena u okviru Akcijskog plana za lociranje, uhićenje i premještaj haških bjegunaca, a B92 je izvijestio kako policija za sada nije nikoga privela

Srpski su mediji prenijeli vijest da je, u okviru potrage za haškim optuženicima, u Aranđelovcu završena akcija  u kojoj je srpska policija pretresla kuću umirovljenika Ljubinka Zlatića. Osobitu su pažnju posvetili pregledu Zlatićevih telefonskih imenika i fotografija. On je ranije izjavio da je prijatelj Ratka Mladića iz školskih dana.

Akcija je provedena u okviru Akcijskog plana za lociranje, uhićenje i premještaj haških bjegunaca. Izvedena je na temelju naređenja Tužitelja za ratne zločine Vladimira Vukčevića. Akcija je počela oko 10 sat, a B92 je izvijestio kako policija za sada nije nikoga privela.

"Policija provjerava informacije o mreži pomagača haškog optuženika Ratka Mladića", rekao je šef nacionalnog tima za suradnju s Tribunalom Rasim Ljajić. Naglasio je i da akcija nije povezana s činjenicom da haški tužitelj Serge Brammertz danas podnosi izvještaj o suradnji srbije s Tribunalom.

Nekoliko desetina pripadnika Srpske radikalne stranke okupilo se ispred Zlatićeve kuće kako bi izrazili negodovanje prema policijskim službenicima. Policija je nedavno pretresla i stan Darka Mladića, sina Ratka Mladića, te prostore Telekoma u Obrenovcu gdje je zaposlena Mladićeva supruga.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika