13.12.2008. / 17:28

 

Inicijativa britanskog premijera

Gordon Brown želi 'podjelu vojnog tereta' u Afganistanu

Posjet Gordona Browna Afganistanu predstavlja prvu etapu regionalne turneje koja bi ga u subotu navečer trebala odvesti u Indiju gdje će razgovarati s kolegom Manmohanom Singhom o krvavim napadima u Mumbaiju

Britanski premijer Gordon Brown založio se u subotu tijekom iznenadnog posjetu Kabulu za bolju "podjelu tereta" između zemalja vojno prisutnih u Afganistanu, dan nakon smrti četvorice britanska vojnika u dvama napadima. Posjet Gordona Browna Afganistanu predstavlja prvu etapu regionalne turneje koja bi ga u subotu navečer trebala odvesti u Indiju gdje će razgovarati s kolegom Manmohanom Singhom o krvavim napadima u Mumbaiju.

Gordon Brown prvo je u subotu ujutro posjetio Camp Bastion u pokrajini Helmand gdje se susreo s britanskim vojnicima i razgovarao o četiri vojnika ubijena u petak u dva napada u toj pokrajini. Jedan od napada počinio je dječak.

"Užasna je činjenica da su talibani upotrijebili 13-godišnjaka kao samoubojicu", izjavio je Brown.

Tim se napadima ukupan broj britanskih vojnika ubijenih u Afganistanu od 2001. godine popeo na 132.

Dok novoizabrani američki predsjednik Barack Obama želi poslati dodatne postrojbe u Afganistan i traži od saveznika NATO-a da učine isto, britanski premijer zatražio je bolju podjelu posla.

"U budućnosti teret mora biti ravnopravnije podijeljen, na tome ćemo inzistirati", kazao je britanski premijer u Kabulu na konferenciji za tisak nakon susreta s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaijem.(H)

Vezane vijesti

Hakiran email Gordona Browna

Hakiran email Gordona Browna

Britanska policija pronašla je dokaze da su privatni detektivi koji su radili za novine 'provalili' u emailove bivšeg premijera Gordona Browna dok je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika