14.12.2008. / 11:24

 

Indija

Brown: Pakistanski teroristi odgovorni za napad u Mumbaiju

"Znamo da je za napade odgovorna skupina Lashkar-e-Taiba (LeT) koja mora odgovarati za tu veliku tragediju", kazao je novinarima Brown nakon razgovora s indijskim kolegom Manmohanom Singhom.

Britanski premijer Gordon Brown optužio je u nedjelju u New Delhiju pakistansku islamističku skupinu Lashkar-e-Taiba za terorističke napade u Mumbaiju koncem studenoga.Znamo da je za napade odgovorna skupina Lashkar-e-Taiba (LeT) koja mora odgovarati za tu veliku tragediju", kazao je novinarima Brown nakon razgovora s indijskim kolegom Manmohanom Singhom.

Indija je odmah nakon napada u Mumbaiju, u kojima je ubijeno 173 ljudi, za napad optužila tu pakistansku skupinu. "Rekao sam premijeru Singhu da Indija ima potporu cijeloga svijeta. Zajedno ćemo raditi u borbi protiv terorizma", rekao je Brown. Britanski je premijer nakon toga sastanka otputovao u Pakistan gdje će sastati s predsjednikom Asifom Ali Zardarijem naglasiti potrebu da Pakistan odlučnije krene u borbu s terorističkim skupinama na svome teritoriju. (Hina)

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika